x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fenechiu: Dacă voi fi condamnat, trebuie să plec acasă. Mulţi dintre duşmani vor avea surprize neplăcute

Fenechiu: Dacă voi fi condamnat, trebuie să plec acasă. Mulţi dintre duşmani vor avea surprize neplăcute

03 Iul 2013   •   14:50
Fenechiu: Dacă voi fi condamnat, trebuie să plec acasă. Mulţi dintre duşmani vor avea surprize neplăcute

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, miercuri, că, în cazul în care va fi condamnat în dosarul "Transformatorul", îşi va da demisia din funcţia de ministru, însă crede că mulţi dintre duşmanii şi adversarii săi vor avea "surprize neplăcute".

"Mâine este un termen ca multe alte termene, care au fost până acum. Poate fi ultimul termen, poate să nu fie ultimul termen. Dumneavoastră aveţi informaţii, eu nu-mi permit să le cer. Vreau să vă spun că, de opt ani, mie mi se spune că mâine voi fi arestat, că poimâine voi fi condamnat...să stau deoparte că am dosare penale... Am ajuns, după mulţi ani, să ocup această funcţie. Nu ştiu cât timp o voi ocupa. Ştii când ajungi să fii ministru, dar nu ştii niciodată când pleci. Eu consider că până în momentul în care voi pleca din fruntea acestui minister trebuie să îmi fac treaba. Dacă mă voi gândi permanent că mâine trebuie să plec acasă ar însemna să nu îmi mai fac treaba niciodată", a spus Relu Fenechiu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că nu ştie ce se va întâmpla joi, la termenul de judecată, însă, în opinia sa, mulţi dintre duşmanii săi vor avea surprize neplăcute.

"Nu ştiu, cred eu că mulţi dintre duşmanii şi adversarii mei vor avea surprize neplăcute. Dacă se întâmplă să fie o condamnare, este clar că trebuie să plec acasă, nu am cum să stau condamnat în fruntea ministerului. Cred că răspunsul nici nu-şi mai avea sensul", a adăugat Relu Fenechiu.

Acesta a mai spus că, în acest moment, nu are de gând să demisioneze nici din Guvern şi nici din Parlament, însă, în cazul în care va suferi o condamnare, nu va fi necesar ca premierul să îi ceară demisia, şi-o va da singur.

"Vreau să vă spun tuturor, cu părere de rău pentru cei care, poate, şi-ar fi dorit foarte mult acest lucru: nu am avut nicio clipă în gând, nici acum nu am şi nici pe viitor să-mi dau demisia nici din Guvern şi nici din Parlament. Mi-am câştigat cu greu aceste poziţii, după mulţi ani de muncă, şi consider că ceea ce am făcut şi ce fac în calitate de om politic şi de ministru în Cabinetul Ponta sunt lucruri bune şi lucruri pe care ar trebui, după părerea mea, să vă doriţi să le facă toţi miniştrii. (...) Dacă voi fi condamnat, nu trebuie să-mi ceară premierul demisia, am spus-o de multe ori. E un lucru absolut normal. Nu pot să aştept o sentinţă definitivă. Atât timp cât un complet se pronunţă, avem obligaţia în ţara asta să considerăm cu toţii că suntem vinovaţi. Deocamdată, la adresa mea sunt nişte acuzaţii ale unui procuror. Ele trebuie confirmate de o instanţă. Dacă sunt confirmate de o instanţă, asta-i viaţa, vine altul. Dar nu vă va părea bine la toţi. V-aş dori tuturor celor care căutaţi senzaţionalul să nu treceţi prin momentele astea. Nu în ceea ce vă priveşte, ci în ceea ce priveşte familiile dumneavoastră", a mai spus Fenechiu.

×