x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fenechiu: Oferta depusă de GFR pentru CFR Marfă depăşeşte 180 de milioane de euro

Fenechiu: Oferta depusă de GFR pentru CFR Marfă depăşeşte 180 de milioane de euro

20 Iun 2013   •   14:19
Fenechiu: Oferta depusă de GFR pentru CFR Marfă depăşeşte 180 de milioane de euro
Sursa foto: Intact Images/Christian Silva

Oferta financiară depusă de Grup Feroviar Român pentru CFR Marfă este mai mare de 180 de milioane de euro, însă conţine o serie de condiţii, la care va trebui să se renunţe, în caz contrar ofertantul rămas în cursă va fi descalificat, a declarat, astăzi, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

"Astăzi a avut loc ultima etapă a procesului de privatizare a CFR Marfă. Astăzi s-au deschis ofertele tehnică şi financiară. Oferta tehnică a companiei a fost corectă şi compania GFR a fost declarată calificată. Oferta financiară conţine nişte condiţii. Acum suntem în negocierea acestor condiţii. Dacă vom ajunge la o finalizare a acestei negocieri, astfel încât oferta financiară să nu aibă niciun fel de condiţii, vom finaliza procedura. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, va fi descalificat ofertantul rămas în cursă", a declarat ministrul.

Relu Fenechiu a explicat că suma oferită de GFR depăşeşte 180 de milioane de euro, acesta fiind motivul pentru care încă se mai poartă negocieri.

"Oferta este mai mare de 180 de milioane de euro. Este motivul pentru care suntem încă în negocieri. În ceea ce priveşte condiţiile cerute, atât timp cât se va renunţa la ele, putem să mergem mai departe. Dacă nu, nu vom merge mai departe, pentru că mandatul Comisiei de privatizare este foarte clar: preţul trebuie să fie peste 180 de milioane de euro şi fără niciun fel de condiţie", a mai spus Relu Fenechiu.

Ministrul nu a spus cât vor mai dura negocierile.

×