x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fenomen îngrijorător: tâlhării comise de minori care nu răspund penal

Fenomen îngrijorător: tâlhării comise de minori care nu răspund penal

18 Dec 2015   •   14:53
Fenomen îngrijorător: tâlhării comise de minori care nu răspund penal

Cazurile de tâlhării comise de bande de minori au reapărut în municipiul Piatra Neamţ, doar în această săptămână fiind semnalate două infracţiuni de acest gen.

Subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ a declarat, vineri, presei, că ultimul caz a vizat o femeie care a fost tâlhărită, în zona Pieţei Centrale, de doi minori de 10 respectiv 12 ani. Aceştia i-au smuls poşeta în care victima avea bunuri personale şi suma de 252 lei. Au fost prinşi de trecători şi, după sesizarea Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului, minorii au fost lăsaţi să plece pentru că au sub 14 ani şi nu răspund penal.

"În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în aceeaşi zi în care au comis tâlhăria, cei doi minori împreună cu un al treilea au comis două infracţiuni de furt din societăţi comerciale de pe raza municipiului Piatra Neamţ", a declarat subinspectorul Elena Bulgărea.

Miercuri, o femeie din Bucureşti aflată în Piatra Neamţ a fost tâlhărită de alţi doi minori care i-au smuls poşeta de pe umăr. Şi ei au fost prinşi dar au fost lăsaţi în libertate pentru că nu răspund penal.

În urmă cu an, şeful Poliţiei Piatra Neamţ a fost surprins de camerele de supraveghere cum loveşte, în sediul Poliţiei, o minoră de 13 ani suspectă de comiterea mai multor infracţiuni de furt şi tâlhărie. Poliţistul, care ulterior difuzării imaginilor în presă a demisionat din funcţia de comandant, şi-a motivat gestul prin faptul că minora era arogantă şi cerea să fie lăsată să plece ştiind că nu răspunde în faţa legii. Minora făcea parte dintr-o bandă organizată de 7 minori care comiteau tâlhării şi furturi în municipiul Piatra Neamţ.

×