x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fenomenul păsărilor moarte a ajuns şi în Capitală

Fenomenul păsărilor moarte a ajuns şi în Capitală

14 Ian 2011   •   13:55
Fenomenul păsărilor moarte a ajuns şi în Capitală

Autorităţile desfăşoară, astăzi, în Bucureşti, o acţiune de strângere a unor păsări moarte, după ce, în weekendul trecut, zeci de grauri din Constanţa ar fi murit, potrivit experţilor Direcţiei Sanitar Veterinare, din cauza unei intoxicaţii etilice.

Printre străzile vizate de acţiune se numără Vlădeasa şi Lăţea Gheorghe, din Sectorul 6. Locuitorii din zonă spun că printre păsările adunate se aflau mai mulţi guguştiuci.

La strângerea păsărilor sunt folosite utilaje cu cupă, supravegheate de o maşină a Poliţiei Militare, anunţă realitatea.net. Păsările adunate sunt încărcate într-un camion şi acoperite cu o folie opacă.

"La Poliţia Comunitară nu am primit nicio sesizare legată de păsări moarte", spun cei de la Primăria Sectorului 6.

În weekendul trecut, peste 30 de grauri au fost găsiţi morţi în Constanţa, iar experţii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) au stabilit, marţi, cauza decesului: intoxicaţia etilică.

"În urma analizelor de laborator, s-a stabilit faptul că păsările au murit în urma intoxicaţiei etilice, în stomacul muscular fiind găsit borhot de struguri", a precizat directorul DSV, Romeu Lazăr.

Specialiştii DSV au realizat luni şi necropsia păsărilor, fără să găsească urma niciunei boli. Una dintre ipotezele luate în calcul iniţial a fost că păsările au murit de foame.

În ultima perioadă, mai multe ţări s-au confruntat cu decese suspecte ale unor populaţii de păsări. Printre acestea se numără SUA, Italia şi Suedia.

×