x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festival de film - Orfana premiata la Amsterdam

Festival de film - Orfana premiata la Amsterdam

24 Noi 2004   •   00:00

O romanca a castigat la sfarsitul saptamanii trecute premiul "One Minutes Junior", la sectiunea "Inside Out" a festivalului filmelor cu durata de un minut, de la Amsterdam.

Click pentru a mari imaginea
Tatiana Panait (19 ani) a crescut numai in casele de copii. In prezent, tanara este eleva in ultimul an la scoala profesionala si in asistenta Directiei pentru Protectia Copilului, Sector 2, Bucuresti. In competitia care i-a adus Tatianei trofeul (o statueta ce reprezinta o maimuta care filmeaza) si premiul (un aparat de filmat Sony), au intrat 1.000 de filme, din care 220 la sectiunea copii. Din aceste 220 de filme BBC si televiziunea publica suedeza, SVT, au selectionat initial 32, respectiv 34 de filme, pentru cele doua sectiuni de juniori: "Inside Out" si "Best of the World". In final, cate sapte autori din ambele sectiuni au fost invitati la Amsterdam pentru un sejur de cinci zile, iar juriul a ales castigatorii: Narineh Daneghyan (Armenia), pentru filmul "Desen cu creta", la sectiunea "Best of the World", si Tatiana Panait (Romania), pentru filmul "Sa dormi la casa de copii", la sectiunea "Inside Out". (Carmen Plesa)

INSPIRATIE
Tatiana Panait a realizat filmul in septembrie 2004, cand a participat, alaturi de alti 17 copii din Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia si Bosnia Hertegovina, la un atelier de lucru pe care organizatorii festivalului "One Minutes" l-au facut la Targu-Mures.

×
Subiecte în articol: observator