x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fetele preferă cititul în format digital - STUDIU

Fetele preferă cititul în format digital - STUDIU

20 Mai 2015   •   13:41
Fetele preferă cititul în format digital - STUDIU

Un studiu efectuat de National Literacy Trust, din Marea Britanie, scoate la lumină un fapt surprinzător, fetele preferă să citească textele în format digital, pe când băieţii preferă textele tipărite pe hârtie.

Specialiştii de la National Literacy Trust mai spun că fetele depăşesc cu mult băieţii în privinţa entuziasmului faţă de citit.
 
Fetele au adoptat mai repede "alfabetizarea digitală" în timp ce băieţii se simt mai confortabil cu textele tipărite tradiţional pe hârtie, precum benzile desenate, manuale, ziare.

Studiul, care a fost efectuat pe 32.000 de elevi din 130 de şcoli din Marea Britanie, depăşesc băieţii când vine vorba de cititul de plăcere, în afara şcolii, iar fetele de culoare, cu precădere, manifestă un apetit deosebit pentru literatură.

Per total băieţii citesc mai puţin faţă de colegele lor. Totodată aceştia tind să citească mai rar şi au o percepţie negativă asupra feteloc care fac acest lucru.

Reprezentanţii companiei care au realizat acest studiu spun că părinţii ar trebui să explice copiilor lor cât de important este cititul pentru dezvoltarea lor şi să se implice activ în această activitate.

×