x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net

Firea: Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net

22 Sep 2021   •   10:20
Firea: Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net
Sursa foto: Lucian Alecu

Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor, afirmă prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea: „Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului”.

„Ei cu bătălia pe funcții, noi cu problemele oamenilor! Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului. Propunerea noastră, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poate face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea amintește că premierul a anunțat posibilitatea creșterii salariului minim brut cu 8%.

„Credem că este prea puțin! Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor. România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie! De exemplu, s-a înregistrat un nou record maxim al prețul pe piața spot a energiei – 1202 lei/MWH”, conchide Firea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriel Firea