x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum arată fișele de lucru la religie pentru clasa pregătitoare, aprobate de Ministerul Educației și binecuvântate de Patriarh

Cum arată fișele de lucru la religie pentru clasa pregătitoare, aprobate de Ministerul Educației și binecuvântate de Patriarh

10 Oct 2012   •   17:44
Cum arată fișele de lucru la religie pentru clasa pregătitoare, aprobate de Ministerul Educației și binecuvântate de Patriarh

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a fost publicat setul de 26 de fişe de lucru la disciplina Religie, pentru elevii de la clasa pregătitoare, materiale didactice care au binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi avizul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, informează site-ul patriarhia.ro.

„Aceste fişe de lucru reprezintă pentru elevi mijloace de dezvoltare a interesului pentru domeniul educaţiei religioase şi suport în formarea unor atitudini şi comportamente în acord cu valorile creştine”, se precizează în comunicatul Patriarhiei.

„Structura celor 26 de fişe este următoarea: prima pagină, destinată elevilor, conţine titlul temei principale, titlul lecţiei, ilustraţii, spaţii libere pentru desen, mesajul-cheie al lecţiei; a doua pagină, destinată profesorului, propune o mare varietate de activităţi didactice, care pot fi realizate selectiv şi adaptate cu uşurinţă la particularităţile fiecărui grup de elevi – dialogul, descrierea din imagini, jocul didactic, lectura, desenul, exerciţiul, rugăciunea, observarea naturii, confecţionarea de felicitări, organizarea de scenete etc.

Prin intermediul acestor fişe de lucru elevii sunt invitaţi la un parcurs educaţional, alături de cele două personaje principale ale ilustraţiilor, Andrei şi Ioana, şi ei în clasa pregătitoare. Experienţele celor doi copii, ilustrate în desenele fişelor, oferă exemple şi modele de comportament în diferite contexte de viaţă, faţă de colegi, prieteni, membrii familiei sau alţi adulţi. De asemenea, tipul şi cromatica desenelor special elaborate pentru aceste fişe îşi propun să-i ajute pe elevi să descopere valorile propriei credinţe, să le dezvolte dragostea pentru frumos şi simţul estetic”, mai precizează comunicatul.

Fişele de lucru au fost realizate de prof. dr. Monica Opriş, pr. lect. dr. Dorin Opriş şi cerc. şt. dr. Irina Horga, autori de manuale şcolare de religie şi lucrări de specialitate în domeniul educaţiei religioase. Coordonatorii proiectului „Religia la clasa pregătitoare” sunt Preasfinţitul părinte Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal, pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, consilier patriarhal, diacon George Jambore, inspector pentru disciplina Religie, prof. Cătălin Pîslaru, inspector general de specialitate, Ministerul Educaţiei. 

Setul de fişe de lucru la Religie pentru clasa pregătitoare costă 5,4 lei/exemplar (cheltuielile de distribuţie sunt incluse). Detaliile sunt afișate pe site-ul Patriarhiei.

Utilizarea la clasă a acestor fişe este susţinută şi de un ghid specific, în format online, „Religia la clasa pregătitoare. Ghid pentru profesori”, disponibil la aceeași adresă de internet.

×