x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul ministrului Sănătăţii renunţă la postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea

Fiul ministrului Sănătăţii renunţă la postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea

11 Noi 2011   •   11:27
Fiul ministrului Sănătăţii renunţă la postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sanatatii, a renuntat la postul de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea.

Decizia vine la scurt timp dupa ce ANI a inceput sa verifice daca ministrul Sanatatii a numit personal un angajat al institutiei in comisia care a organizat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judetean Oradea, castigat de fiul lui Ritli Ladislau. Fiul ministrului Sanatatii a facut anuntul privind renuntarea la postul de manager prin fax, printr-o scrisoare inregistrata la Primaria Oradea sI trimisa Spitalului Judetean.
Potrivit scrisorii, Ritli Csongor Ladislau a dorit sa renunte la functie deoarece considera ca reputatia tatalui sau si masurile de reforma propuse de acesta sunt mai importante decat numirea sa la sefia Spitalului Judetean din Oradea. "Consider ca activitatea ministeriala a tatalui meu si masurile de reforma propuse pentru imbunatatirea sistemului sanitar repezinta o prioritate fata de eventuala mea numire in functia de manager la Spitalul Judetean", a aratat Ritli.

Nu numai fiul ministrului Sanatatii e verificat de ANI, ci si ministrul insusi. Potrivit unor surse din ANI, citate de Mediafax, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, era deja verificat "pe partea de avere" de catre inspectorii de integritate, dupa ce, la doar cateva zile dupa numirea sa in functie, presa a relatat despre legaturile sale cu mai multe firme care nu ar fi fost mentionate in declaratiile de avere depuse anterior. "Acum inspectorii au extins cercetarile cu privire la un posibil conflict de interese", au declarat sursele citate.

×
Subiecte în articol: ritli ladislau ritli ladislau csongor