x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul omului de afaceri din Târgu Jiu, care a lovit două fete pe trotuar, a fost reţinut

Fiul omului de afaceri din Târgu Jiu, care a lovit două fete pe trotuar, a fost reţinut

24 Apr 2012   •   07:02
Fiul omului de afaceri din Târgu Jiu, care a lovit două fete pe trotuar, a fost reţinut

Fiul unui om de afaceri din Targu Jiu care a accidentat doua tinere, pe trotuar, si a avariat patru autoturisme a fost retinut, noaptea trecuta, pentru vatamare corporala grava din culpa si conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legala.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Constantin Rasu avea o concentratie de 1,67 g/l alcool pur in sange, rezultatele fiind de la prima proba de sange recoltata.

Soferul a refuzat sa sufle in aparatul etilotest imediat dupa producerea accidentului, invocand dureri in piept, care nu au necesitat insa tratament medical.

Constantin Rasu era cercetat, initial, pentru vatamare corporala grava din culpa, iar, dupa stabilirea alcoolemiei, politistii au adaugat si acuzatia de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legala.

Barbatul va fi prezentat, astazi, Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu cu propunerea de arestare preventiva, procurorul de caz fiind cel care va decide daca Rasu va fi prezentat ulterior unei instante pentru a se emite mandat de arestare pe numele acestuia.

Accidentul a avut loc, in noaptea de duminica spre luni, pe strada 22 Decembrie din Targu Jiu, dupa ce Constantin Rasu, de 30 de ani, care conducea un autoturism de teren, a pierdut controlul volanului, cel mai probabil din cauza vitezei, si a ajuns cu masina pe trotuar, lovind doua tinere in varsta de 21 si 22 de ani.

Cele doua tinere accidentate au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu, in starea cea mai grava fiind fata de 21 de ani.

De asemenea, masina de teren condusa de Rasu a avariat mai multe autoturisme parcate.

Soferul nu a fost testat cu fiola etilotest la fata locului, din cauza refuzului acestuia, fiind dus insa la spital pentru a-i fi recoltate probe de sange si pentru a-i fi stabilita alcoolemia.

Soferul, Constantin Rasu, este fratele Olianei Rasu, care si-a pierdut viata in septembrie 2008, la marginea municipiului Targu Jiu, intr-un accident de motocicleta. Ea se afla atunci pe o motocicleta condusa cu viteza de prietenul sau, fiul unui alt om de afaceri din Targu Jiu. Acesta a scapat motocicleta de sub control, la aparitia unui cal pe sosea, iar Oliana Rasu a murit pe loc, ulterior prietenul sau fiind condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Constantin Rasu de 30 de ani este fiul omului de afaceri cu acelasi nume, patron al unei firme care se ocupa cu realizarea de instalatii termice si sanitare, firma sa fiind una dintre cele mai puternice existente in Gorj in acest domeniu.

×