x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul preşedintelui AVAS, condamnat la 3 ani şi şase luni pentru trafic de droguri

Fiul preşedintelui AVAS, condamnat la 3 ani şi şase luni pentru trafic de droguri

18 Ian 2012   •   09:21
Fiul preşedintelui AVAS, condamnat la 3 ani şi şase luni pentru trafic de droguri

Andrei Popa, fiul presedintelui pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani si sase luni de inchisoare pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu.Potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, Andrei Popa a fost achitat pentru trafic de droguri de risc, dar condamnat la sase luni de inchisoare pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu.Hotararea poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti.

In 29 august 2011, Andrei Popa a fost trimis in judecata alaturi de Elias Popescu, ambii fiind acuzati de trafic de droguri.Fiul sefului AVAS, Aurelian Popa, a fost arestat pentru trafic de droguri, fiind acuzat ca a incercat sa introduca in tara 30 de kilograme de substante stupefiante.Tatal acestuia, Aurelian Popa a fost numit in functia de presedinte AVAS printr-o decizie a primului ministru, in octombrie 2009. Din martie 2008 fusese inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului. Intre decembrie 2005 si martie 2008 Popa a fost prefect de Dambovita. Pe langa functia de presedinte AVAS, este membru in Consiliul de Administratie al Eximbank.Potrivit declaratiei de interese, el este si unic asociat la firma Agrar Consult. Aurelian Popa, a negat, intr-un comunicat trimis presei ca ar avea vreo implicare in activitatile fiului sau.

Asta dupa ce a fost acuzat ca ar fi sponsorizat intreaga actiune. Iata ce spunea presedintele AVAS in comunicatul trimis chiar inainte de sarbatori: '(...) in niciun moment nu am avut cunostinta de faptul ca fiul meu ar fi desfasurat vreo activitate de natura infractionala. Am siguranta si convingerea ca organele de cercetare penala, precum si instantele de judecata competente, vor analiza si vor decide in conformitate cu prevederile legale. In calitate de parinte, imi exprim regretul pentru faptele de care fiul meu este acuzat si precizez ca el si doar el este singurul raspunzator de cele intamplate si singurul care trebuie sa suporte consecintele legale ale faptelor sale". (Mara Raducanu)

×