x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Flămânzi: Un şofer a intrat cu maşina într-un grup de tineri şi apoi a părăsit locul accidentului

Flămânzi: Un şofer a intrat cu maşina într-un grup de tineri şi apoi a părăsit locul accidentului

16 Aug 2009   •   00:00

Şoferul care a provocat accidentul din această dimineaţă de la ieşirea din oraşul Flămânzi- judeţul Botoşani, a părăsit locul accidentului, fiind găsit de poliţişti după patru ore spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei, comisarul Manuela Ieremie. "Acesta a fost identificat de către poliţişti în jurul orei 06.15, la circa 200 metri de locul producerii evenimentului, într-o zonă mlăştinoasă, ascuns în vegetaţie", a afirmat Ieremie.



Potrivit acesteia, după ce a intrat cu maşina într-un grup de adolescenţi, "conducătorul autoturismului a abandonat autoturismul, părăsind locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fără a sesiza producerea evenimentului rutier sau a solicita acordarea de îngrijiri medicale victimelor, din care una se afla pătrunsă în habitaclul vehiculului prin parbriz".

Duminică dimineaţă, în jurul orei 02.20, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală marca Ford Focus, pe drumul european E 85, la ieşirea din oraşul Flămînzi, datorită vitezei excesive şi a consumului de băuturi alcoolice, Petru Mazăre, de 31 de ani, a pătruns pe contrasens, intrând în plin în două grupuri de tineri care se întorceau spre casă de la o discotecă.

După ce conducătorul auto a acroşat o adolescentă de 15 ani din primul grup, a pătruns în plin în cel de-al doilea grup format din patru persoane. Unul dintre tineri, în vârstă de 16 ani, a pătruns prin parbriz în habitaclul vehiculului, decedând pe loc.

Conducătorul auto nu a oprit la locul accidentului, continuându-şi deplasarea circa 100 metri şi după ce autoturismul a impactat doi stâlpi de susţinere a unor parapeţi, a părăsit partea carosabilă, oprindu-se la circa 30 metri în afara drumului, într-o zonă cu o diferenţă de nivel de trei metri.

Accidentul s-a soldat cu decesul a doi tineri cu vârsta de 16 şi respectiv 17 ani, precum şi rănirea gravă a altor două fete în vârstă de 15 ani şi rănirea uşoară a alteia de aceeaşi vârstă. "În momentul depistării, şi conducătorul auto prezenta leziuni produse în urma accidentului, fiind internat în spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Faţă de acesta au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemiei peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie", a afirmat Ieremie.

×
Subiecte în articol: observator