x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Chilian: Ideea plăţii CAS pentru drepturi de autor mi se pare profund nefericită

Florin Chilian: Ideea plăţii CAS pentru drepturi de autor mi se pare profund nefericită

08 Ian 2010   •   00:00

Cântăreţul Florin Chilian a declarat că ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele din drepturi de autor sau contracte de colaborare este o idee "profund nefericită", care va transforma ţeapa la plata impozitelor într-un sport naţional.



"În situaţia în care fiecare dintre noi ne-am pune întrebarea unde se duc banii noştri, ar trebui să nu mai plătim asta până nu ni se dă un raport complet pentru unde se duc banii noştri", a spus Florin Chilian pentru Mediafax.

"Ideea asta mi se pare profund nefericită, dar asta nu ne dă decât ideea exactă a stării de cadavru în ceea ce priveşte statul român. România e închisă - cineva a încuiat-o şi a aruncat cheia. Noi nu mai avem domenii strategice care să aducă bani la buget", a mai spus el.

De asemenea, el a subliniat faptul că nivelul vânzărilor în industria muzicală a scăzut "teribil de mult". "Artiştii nu o duc foarte bine, decât cei care sunt atârnaţi pe lângă vreo figură marcantă din Guvern. O să le fie foarte greu".

Chilian a mai spus că "ţeapa la plata impozitelor" o să se constituie, în acest caz, într-un sport naţional. "De acum înainte cred că o să devin campion naţional şi olimpic la tras ţeapa. Nu mai e nimic de făcut", a spus acesta.

×
Subiecte în articol: observator