x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Cîțu, despre Slujba de Înviere: Mergem spre adaptarea intervalului orar

Florin Cîțu, despre Slujba de Înviere: Mergem spre adaptarea intervalului orar

25 Mar 2021   •   15:48
Florin Cîțu, despre Slujba de Înviere: Mergem spre adaptarea intervalului orar
Sursa foto: Lucian Alecu

Intervalul orar al restricțiilor pentru Slujba de Înviere va fi adaptat, în așa fel încât credincioșii să poată participa fizic, anunță Florin Cîțu. Premierul a cerut cultelor să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinare.

„Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă cu reprezentanții cultelor religioase din România. Am discutat soluții pentru ca, anul acesta, fiecare credincios care întâmpină în perioada următoare Sărbătorile Pascale sau alte ritualuri religioase specifice cultului din care face parte, să o facă în condiții de siguranță sanitară. Am ascultat cu toată deschiderea propunerile reprezentanților fiecăruia dintre culte în ceea ce privește stabilirea unor derogări de la restricțiile actuale de circulație pe timp de noapte, strict pentru aceste sărbători”, anunță premierul Florin Cîţu, potrivit Mediafax.

Soluția spre care se merge este adaptarea intervalului orar al restricțiilor de circulație, astfel încât credincioșii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile fiecărui cult religios, cu condiția respectării regulilor de siguranță sanitară.

„În același timp, am făcut apel la reprezentanții cultelor religioase să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea rapidă a unui segment cât mai mare de populație ne va ajuta să depășim cât mai curând pandemia și cu cât mai puțini români afectați de virus”, adaugă premierul.

Un alt subiect important abordat a fost legat de o serie de modificări pe care reprezentanții cultelor le consideră necesare, în privința înmormântării celor decedați din cauza infectării cu noul coronavirus: „În colaborare, vom adapta aceste norme, pentru a da posibilitatea de oficiere a slujbelor de înmormântare cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține”.

Patriarhia Română a anunțat deja că Slujba de Înviere se va desfășura normal. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se va merge pe jos sau cu mașina.

 

×
Subiecte în articol: florin citu slujba de inviere