x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Ce spune premierul Florin Cîțu despre renunțarea la purtarea măștii în aer liber

VIDEO Ce spune premierul Florin Cîțu despre renunțarea la purtarea măștii în aer liber

04 Mai 2021   •   12:48
VIDEO Ce spune premierul Florin Cîțu despre renunțarea la purtarea măștii în aer liber
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîţu a declarat că s-ar putea renunța la purtarea măștii în aer liber de la 1 august, însă depinde de ritmul de vaccinare a populației.

"Aș prefera să așteptăm 1 august, ați văzut că în Israel au așteptat până la 60%. Când au avut o rată de vaccinare peste 30% au existat facilități pentru persoanele vaccinate și penalități pentru cei care nu respectă regulile. Vedem că și Germania se mișcă în aceeași direcție, în acest moment. Avem dozele de vaccin, trebuie doar să mergem și să ne vaccinăm. Acum nu mai este nevoie nici de programare, nu mai există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie trebuie să ne vaccinăm”, a precizat Cîțu.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Restaurantele și hotelurile care solicită clienților documentele de vaccinare ar putea funcționa la capacitate maximă, este una dintre propunerile premierului Florin Cîțu. Acesta vrea accelerarea campaniei de vaccinare pentru a reveni cât mai repede la normalitate.

"Este clar că vom putea merge fără mască pe plajă sau la munte, dar putem vorbi și de facilități pentru cei care se vaccinează. Putem vorbi despre restaurante care pot ajunge la capacitate 100% pentru persoane vaccinate, chiar și hoteluri," a precizat Cîțu.

El nu a oferit o dată exactă pentru renunțarea purtării măști în spațiile publice.

 

×
Subiecte în articol: vaccinare restaurante hoteluri florin citu