x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Roman, chemat de USR în Parlament, să dea explicații despre presupusul plagiat

Florin Roman, chemat de USR în Parlament, să dea explicații despre presupusul plagiat

13 Dec 2021   •   12:11
Florin Roman, chemat de USR în Parlament, să dea explicații despre presupusul plagiat

​​​​​​​Liderii USR au decis să ceară conducerii Camerei Deputaților chemarea lui Florin Roman la Ora Guvernului pentru a explica cum poate fi condusă digitalizarea și cercetarea României „de un ministru cu problemă de etică și integritate academică”, scrie Mediafax

„Am decis, alături de colegii din Biroul Național, să îl chemăm pe Florin Roman la Ora Guvernului în Parlament. Vom depune o hârtie în acest sens, care va fi pe agenda Biroului Permanent al Camerei Deputaților pentru a-l chema pe Florin Roman lunea viitoare, pentru a ne explica cum poate fi condusă digitalizarea și cercetarea României de un ministru cu problemă de etică și integritate academică. Știm cu toții discuția despre plagiatul dlui Roman”, spune vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu.

El afirmă că Florin Roman ar fi trebuit „demis în secunda doi”.

„Din punctul nostru de vedere, Florin Roman nu are ce căuta în fruntea acelui minister și ar fi trebuit demis în secunda doi de premierul Ciucă. Din punctul nostru de vedere, președintele Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care a fost propus ca miniștru”, conchide Moșteanu.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, în timpul sesiunilor ordinare, în fiecare zi de luni, cu excepţia zilei destinate orei prim-ministrului, de regulă, între orele 16.00 – 18.00, se desfăşoară dezbateri politice, cu participarea a doi miniştri, pe teme politice de interes major bine definite. Dezbaterile politice se organizează la solicitarea grupurilor parlamentare din opoziţie şi majoritatea parlamentară, alternativ.

 

×
Subiecte în articol: Florin Roman