x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Economiei: Constanța poate deveni un hub pentru transportul de mărfuri din Asia către UE

Ministrul Economiei: Constanța poate deveni un hub pentru transportul de mărfuri din Asia către UE

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   14:45
Ministrul Economiei: Constanța poate deveni un hub pentru transportul de mărfuri din Asia către UE

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, susține că Portul Constanța poate deveni un hub cheie pentru transportul de mărfuri din Asia către UE, precum și pentru exporturile europene către Marea Neagră și bazinul Caspic.

Ministrul Economiei a fost vineri la Constanța pentru a participa la Forumul celor 4 porturi, Aktau- Kazakhstan, Baku - Azerbaidjan, Batumi- Georgia şi Constanța România.

„Ruta de tranzit Caspică-Marea Neagră poate să asigure un acces sigur la import și piețe de export pentru țări precum Azerbaijan, Georgia, Turkmenistan şi Kazakhstan. Proiectele transregionale viitoare cu parteneri de încredere ar putea poziționa strategic regiunea Caucazului de Sud din punct de vedere economic”, a spus minstrul român.

Florin Spătaru a mai anunțat că militează pentru „dezvoltarea porturilor din România, precum cele de la Galați şi Brăila, întrucât rutele de transport navigabile pot redeveni o resursă importantă pentru dezvoltarea economică națională.”

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Florin Spătaru