x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Focuri de armă pentru prinderea unor hoţi de fier vechi

Focuri de armă pentru prinderea unor hoţi de fier vechi

13 Ian 2012   •   10:07
Focuri de armă pentru prinderea unor hoţi de fier vechi

Jandarmii constanteni au tras doua focuri de arma pentru blocarea a doua masini cu care mai multe persoane suspectate ca furau fier vechi incercau sa fuga dupa ce fusesera prinse intr-o statie de pompare a apei din apropierea unui santier al Autostrazii Cernavoda - Constanta.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta, jandarmii din Medgidia au fost sesizati telefonic, joi noaptea, ca in apropierea tronsonului A2, Cernavoda-Medgidia, mai multe persoane au patruns in interiorul Statiei de Repompare a Apei Faclia, pentru a fura componente ale motoarelor de pompare.

In momentul in care un echipaj de jandarmi a ajuns la fata locului, una dintre persoane a dat alarma, iar doua dube de culoare alba, marca Ford Tranzit, inmatriculate in Bugaria, au incercat sa plece.

"Militarii au trecut la interceptarea si blocarea acestora, fiind executatate somatiile legale verbale si s-a executat un foc de avertisment in plan vertical. Una din dube s-a indreptat cu viteza spre jandarmi, moment in care s-a tras un foc in directia masinii pentru imobilizarea acesteia", a spus purtatorul de cuvant al IJJ Constanta, Sorin Tranca, care a precizat ca glontul a lovit partea frontala stanga fata, la aproximativ 50 de centimetri sub parbriz.

Dupa ce jandarmii au tras spre masina, soferul acesteia a virat stanga, iar duba a lovit un mal de pamant si s-a blocat pe puntea din spate, ramanand imobilizata.

Cea de-a doua masina s-a lovit frontal de o teava metalica si s-a oprit. Din cele doua dube au coborat mai multe persoane care au fugit in directii diferite, jandarmii reusind sa prinda o singura persoana, un barbat, de 47 de ani, din Medgidia.

Acesta a fost predat Politiei Municipiului Medgidia pentru continuarea cercetarilor.

×