Padurea Complexului Scrovistea va fi trecuta in gestiunea RA-APPS si constituita, prin derogare de la mai multe legi, ca fond de vanatoare pentru complexul de protocol al presedintelui Romaniei. Operatiunea a fost efectuata si de Guvernul Nastase, dar a fost anulata in 2008. Padurea Scrovistea are regim de zona naturala protejata, recunoscut si la nivelul Comisiei Europene. Suprafata de 2.562 de hectare va ajunge in administrarea RA-APPS pentru o perioada de zece ani.
Trecerea din proprietatea publica a statului la Regie se va face prin derogare de la Codul Silvic, care stabileste ca fondul forestier trebuie administrat de Regia Nationala a Padurilor-Romsilva. Fondul forestier va fi administrat printr-un ocol silvic care urmeaza sa fie constituit tot prin derogare de la lege. Tot prin derogare de la lege, RA-APPS va fi inclusa in categoria gestionarilor de fonduri cinegetice si va prelua padurea in gestiune prin atribuire directa.
In forma administrativa actuala, padurea Scrovistea este declarata zona naturala protejata in reteaua ecologica europeana Natura 2000, fiind interzise activitati sau lucrari care nu sunt legate de conservarea si protectia acestei zone. RA-APPS considera insa ca regimul de arie naturala protejata 'nu este de natura a constitui un impediment' in ceea ce priveste administrarea fondului forestier si asigurarea serviciilor de reprezentare si protocol, 'ambele utilitati putand coexista'. Regia invoca si avantaje financiare care ar rezulta din acest transfer, aratand ca fondul forestier poate fi administrat 'optim', pentru acesta alocandu-se cu prioritate fonduri din bugetul institutiei. Complexul Scrovistea este compus din patru vile, club bazin, popicarie, crama, zona de piscicultura, padure, precum si din cantoane destinate cresterii fazanilor.