x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FORD CRAIOVA - Motorul EcoBoost cel mai bun motor al anului 2015

FORD CRAIOVA - Motorul EcoBoost cel mai bun motor al anului 2015

17 Iun 2015   •   20:15
FORD CRAIOVA - Motorul EcoBoost cel mai bun motor al anului 2015
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Pentru al patrulea an consecutiv, motorul EcoBoost de un litru produs la fabrica Ford din Craiova a primit titlul de cel mai bun motor de un litru al anului 2015, informează miercuri Ford într-un comunicat de presă.

Un juriu format din 87 de jurnalişti auto din 35 de ţări a decis să acorde motorului EcoBoost de un litru titlul de cel mai bun motor din clasa sa pentru manevrabilitate, performanţă, consum, rafinament şi tehnologie. Anul trecut, acelaşi motor a fost primul motor care a câştigat vreodată titlul de motorul anului pentru al treilea an consecutiv, iar în 2012 a câştigat premiul de cel mai bun motor nou.

Disponibil în versiunile de 100 CP, 125 CP şi 140 CP, motorul EcoBoost de un litru este produs la fabricile Ford de la Koln, Germania şi Craiova, România, şi acum este disponibil în 72 de ţări din toată lumea. Zece modele Ford din Europa pot fi echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru. De asemenea, unul din cinci vehicule noi Ford vândute în Europa în 2014 a fost echipat cu acest motor, respectiv 2 din 5 modele Ford Fiesta.

'Motorul EcoBoost de 1 litru a revoluţionat domeniul motoarelor mici pe benzină şi suntem mândri că rămâne cel mai bun din această clasă în pofida creşterii numărului de concurenţi', a declarat Joe Bakaj, vicepreşedinte, Divizia de Dezvoltare a Produselor, Ford Europa.

La începutul acestei luni, Ford a anunţat că a fabricat motorul cu numărul 400.000 la fabrica sa din Craiova, de la lansarea producţiei în mai 2012. Motoarele fabricate la Craiova sunt livrate la fabricile de vehicule Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan şi Thailanda. Ford a investit peste 230 de milioane de euro în fabrica de motoare de la Craiova. În prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are aproximativ 800 de angajaţi, care lucrează în două şi trei ture pentru a satisface cererea de pe piaţă pentru motoarele Ford EcoBoost.

×
Subiecte în articol: ford craiova ecoboost 1 litru