Curtea de Apel Bucuresti a acordat personalitate juridica formatiunii europarlamentarului László Tokés, Erdélyi Magyar Néppárt – Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Judecatorii Curtii de Apel au infirmat, astfel, o decizia Tribunalului Bucuresti, care stabilise ca PPMT nu poate fi inscris, intrucat nu isi propune promovarea intereselor nationale, asa cum cere Legea partidelor politice.
Jurnalul National si Új Magyar Szó (cotidian national de limba maghiara) au dezvaluit ca PPMT si-a falsificat listele cu semnaturile de adeziune. Jurnalul National a prezentat probe concludente in acest sens: copii ale unor liste de semnaturi, expertize grafologice care confirmau ca nu exista dubii in privinta falsificarii semnaturilor. Ulterior, am probat si neconcordantele intre numele din liste si adresele de domiciliu trecute in dreptul acestora. Mai mult, am prezentat cazul lui Mircea Vasile Ion, subofiter la Politia Transporturi din Ramnicu Valcea, care s-a trezit trecut abuziv in listele cu adeziunile din judetul Valcea pentru PPMT.
Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 a fost sesizat in legatura cu falsificarea semnaturilor si a declansat investigatii in acest caz, care este inca in faza cercetarilor penale.
Este interesant de vazut ce se va intampla daca demersurile procurorilor se vor finaliza cu trimiterea dosarului in judecata, iar instanta va da o sentinta definitiva prin care se va constata ca PPMT s-a folosit de falsuri pentru inscrierea sa ca formatiune politica.
Senatorul-avocat Sergiu Andon opineaza ca se vor aplica prevederile Codului de procedura civila, art. 322, punctul 4, conform caruia hotararea judecatoreasca poate fi invalidata daca s-a dat in temeiul unui inscris declarat fals in urma judecatii.