x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Forţele Navale române se modernizează. Primele nave, una dintre fregate şi submarinul Delfinul

Forţele Navale române se modernizează. Primele nave, una dintre fregate şi submarinul Delfinul

14 Ian 2014   •   18:38
Forţele Navale române se modernizează. Primele nave, una dintre fregate şi submarinul Delfinul

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, susţine că una dintre fregatele Forţelor Navale şi submarinul Delfinul vor intra, începând din acest an, într-un proces de modernizare, care însă nu va fi încheiat tot în 2014.

 "În anul acesta vor intra într-un program de modernizare, pe un program multianual, una din fregate şi submarinul Delfinul. Pe un program multianual deoarece nu se poate realiza modernizarea nici a fregatelor, nici a submarinului într-un singur an, dar demarăm acest proces în 2014. Pentru a realiza programul multianual trebuie să facem evaluările necesare, dar am alocat banii ca programul să poată începe. Prin bugetul Ministerului Apărării, am alocat în acest an peste un miliard două sute de mii de lei pentru modernizarea şi restructurarea tuturor capabilităţilor pe care le avem la trei categorii de forţe. (…) Modernizarea înseamnă reparaţii capitale şi dotarea fregatelor cu armamentul necesar pentru a putea îndeplini orice operaţiune militară pe mare”, a declarat MiMircea Duşămarţi, la Constanţa.

Ministrul Apărării s-a aflat, marţi după-amiază, în portul militar Constanţa, unde a participat la ceremonia de schimbare a conducerii Flotei. Astfel, Forţele Navale Române sunt conduse începând de marţi de către comandorului Tiberiu Liviu Chodan, care a fost comandantul Componentei Operaţionale Navale din Statul Major al Forţelor Navale.

Funcţia de comandant al Forţelor Navale a rămas vacantă după ce la sfârşitul anului trecut contraamiralul Alexandru Mîrşu, fostul comandant, a fost numit şef al Statului Major al Forţelor Navale.


×