x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost candidat la Preşedinţie, reţinut pentru evaziune fiscală

Fost candidat la Preşedinţie, reţinut pentru evaziune fiscală

09 Noi 2010   •   00:00
Fost candidat la Preşedinţie, reţinut pentru evaziune fiscală

Ninel Potârcă, fostul candidat la Preşedinţie din partea etniei romilor, a fost reţinut pentru 24 de ore, aseară, în urma unor descinderi făcute în cartierul Meteor din Târgu Jiu. Bărbatul este acuzat de evaziune fiscală.



Potârcă a fost reţinut alături de un nepot de-al său, care este acuzat de complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Ninel Potârcă şi nepotul său au fost audiaţi la sediul Poliţiei Gorj, iar după câteva ore audierile s-au mutat la sediul Parchetului Tribunalului Gorj. După miezul nopţii, fostul candidat la Preşedinţie a fost reţinut pentru 24 de ore.

"Procurorul de caz din cadrul Parchetului Tribunalului Gorj a dispus reţinerea suspecţilor pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală şi complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 500.000 de lei", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, inspector principal Daniel Tică.

Constantin Ninel Potârcă a spus, în timp ce era dus de la duba Poliţiei în sediul instituţiei, că este nevinovat, el declarându-se convins că după expirarea ordonanţei de reţinere va fi pus în libertate.

"Nu e nicio vină, ce vină să fie? Sunt nişte abuzuri ale Finanţelor Publice, care îşi doresc de mult treaba asta. Îşi fac şi ei socotelile, dar treaba asta ţine până mâine, că nu are nicio bază", a declarat Potârcă, susţinând că la mijloc este şi o "răzbunare".

Constantin Ninel Potârcă este preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi şi fost candidat la Preşedinţia României în toamna anului trecut. El şi-a lansat candidatura în 15 octombrie 2009 într-o caleaşcă, plecarea făcându-se de la palatul său din cartierul Meteor. Caleaşca a ajuns apoi la Coloana Infinitului, unde liderul filialei Gorj a Partidei Romilor, consilierul judeţean din partea PSD Nelu Pavel, l-a proclamat pe Potârcă drept "Obama de Meteor", candidatul mergând apoi la Bucureşti pentru a-şi depune actele la Biroul Electoral Central.

Potârcă a administrat de-a lungul anilor mai multe firme, care s-au ocupat în special de colectarea de fier vechi.

Cu o săptămână înainte de a intra în cursa prezidenţială, în 8 octombrie 2009, Potârcă a fost audiat la Biroul Teritorial Târgu Jiu al DNA, fiind înştiinţat că este pus sub învinuire pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

Anterior, Potârcă a avut pe rolul instanţelor mai multe procese cu Direcţia Finanţelor Publice Gorj, fiind acuzat că prin firmele sale a prejudiciat bugetul de stat cu zeci de milioane de lei. La momentul audierilor la DNA, Potârcă spunea că deja câştigase în instanţe procesele cu statul român.

×
Subiecte în articol: observator