x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost director economic în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influență

Fost director economic în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influență

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   09:52
Fost director economic în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influență

Un fost director economic în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani. Potrivit rechizitoriului, acesta i-ar fi cerut unui om de afaceri o mită de 1 milion de lei, în 2020.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Nicolescu Dinu-Octavian, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, pentru trafic de influență și spălare de bani în formă continuată.

În rechizitoriu se arată că, în aprilie 2020, Nicolescu, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de faceri (martor) suma de 1.000.000 lei pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și că i-ar determina pe aceștia să dispună anularea obligațiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu.

Pe 13 și 14 aprilie 2020, Nicolescu, prin același intermediar, ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

„Pentru a disimula adevărata proveniență a unei părți din suma de bani primită cu titlu de mită (354.903 lei), inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian ar fi efectuat mai multe depuneri bancare de numerar și transferuri succesive de bani între conturile proprii. În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile și asupra sumei de 25.000 euro, ridicată de la inculpat cu ocazia efectuării percheziției domiciliare”, transmite DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic influenta director economic