x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost director în Ministerul Transporturilor, arestat în scandalul gripei aviare

Fost director în Ministerul Transporturilor, arestat în scandalul gripei aviare

12 Dec 2010   •   15:44
Fost director în Ministerul Transporturilor, arestat în scandalul gripei aviare
Se fac primele arestări în urma scandalului iscat de gripa aviară în România. Fostul director al Direcţiei Sanitar-Veterinare din Ministerul Transporturilor şi patronul unei firme care s-a ocupat de dezinfecţie au fost arestaţi pentru 29 de zile. Cei doi au încasat ilegal cele mai mari fonduri în timpul gripei aviare din 2006.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, astăzi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a fostului director al Direcţiei Sanitar-Veterinare din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică a Ministerului Transporturilor, Victor Butean şi a administratorului SC LUMI SRL Iaşi, Tonel Ursachi, anunţă antena3.ro. Ambii sunt acuzaţi de fapte de corupţie în cazul atribuirii măsurilor de dezinfecţie pe perioada instalării gripei aviare în România.
 
CAB a admis recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie la decizia din 11 decembrie a Tribunalului Bucureşti care luase măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea Bucureşti faţă de Victor Butean şi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara faţă de inculpatul Tonel Ursachi.


×