x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul consul al României la Bari a fost arestat pentru posesie de droguri

Fostul consul al României la Bari a fost arestat pentru posesie de droguri

13 Dec 2009   •   00:00
Fostul consul al României la Bari a fost arestat pentru posesie de droguri

Vincenzo Germano, un fost consul al României la Bari a fost arestat sâmbătă pentru posesie de droguri. Arestarea lui Germano s-a produs în urma unei operaţiuni a poliţiei pentru identificarea cumpărătorilor şi consumatorilor de stupefiante, relatează ANSA.



Vincenzo Germano, directorul unei companii feroviare şi membru al conducerii Banca Popolare di Bari, are 42 de ani şi a fost reţinut după ce în locuinţa sa au fost găsite 200 de grame de cocaină, conform ediţiei online a cotidianului Gazzetta del Mezzogiorno. Cocaina a fost descoperită într-un ghiveci aflat în sufrageria apartamentului lui Germano, el afirmând că folosea drogul pentru a putea face faţă stresului provocat de muncă.

Deşi în locuinţa lui Germano nu au fost găsite materiale folosite pentru împachetarea dozelor de cocaină, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca acesta să le fi distribuit droguri prietenilor săi.

Conform Mediafax, purtătorului de cuvânt al MAE, Alin ŞerbănescuVicenzo Germano nu mai este consul onorific al României de trei ani şi jumătate, iar la momentul respectiv autorităţile italiene au fost informate de încetarea calităţii sale de consul onorific. "Vincenzo Germano nu mai este consul onorific al României de aproximativ trei ani şi şase luni. La momentul respectiv, autorităţile italiene au fost anunţate de încetarea calităţii de consul onorific a acestuia", a spus Şerbănescu.

Potrivit sursei citate, Germano nu mai are nicio relaţie contractuală de reprezentare cu MAE. "În prezent, Germano nu mai are niciun fel de relaţie contractuală de reprezentare onorifică cu MAE", a spus purtătorul de cuvânt al MAE.

×
Subiecte în articol: externe