x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul director al Termoelectrica, arestat pentru 29 de zile

Fostul director al Termoelectrica, arestat pentru 29 de zile

02 Mar 2011   •   10:38
Fostul director al Termoelectrica, arestat pentru 29 de zile
154350-untitled.jpgIoan Ungureanu a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Alături de Ungureanu, au fost arestaţi un executor judecătoresc şi doi avocaţi. Ungureanu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.  Ioan Ungureanu a  fost director Termoelectrica între septembrie 2007 şi februarie 2009, când a fost demis de Adriean Videanu.

Procurorii anticorupţie i-au reţinut ieri pe Ioan Ungureanu, pe executorul judecătoresc Dragoş Paul Rocoşanu şi pe avocaţii Ovidiu Benone Voicu şi Ioan Daniel Ionaş, ultimul fiind stagiar, potrivit unui comunicat transmis de DNA, citat de antena3.ro.
 
Ioan Ungureanu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă s-au obţinut avantaje patrimoniale pentru sine sau altul, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Rocoşanu este acuzat de înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Avocatul Voicu este acuzat de înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În acelaşi timp, Ionaş este învinuit pentru înşelăciune, fals în declaraţii, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, in formă continuată.

×