x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul ministru Zsolt Nagy, condamnat la 3 ani și șase luni în dosarul Poștei Române

Fostul ministru Zsolt Nagy, condamnat la 3 ani și șase luni în dosarul Poștei Române

27 Noi 2012   •   18:29
Fostul ministru Zsolt Nagy, condamnat la 3 ani și șase luni în dosarul Poștei Române
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Fostul ministru al Comunicațiilor, Zsolt Nagy, a fost condamnat la trei ani și șase luni, cu suspendare, în dosarul Poștei Române. Fostul ministru de Justiție, Tudor Chiuariu, a fost achitat, în același caz.

De asemenea, fostul director al Poștei Române, Dan Mihai Toader, a primit șase ani de închisoare, iar alți doi directori executivi au primit câte cinci ani de închisoare, fiecare.

Deciziile nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs. 

Dosarul vizează asocierea Poştei Romăne cu două societăţi comerciale pe acţiuni, în care compania de stat ar fi adus ca aport la capitalul social al firmei private SC Imopost Developments SA un imobil situat in Bucureşti, pe Calea Victoriei.

Potrivit procurorilor anticorupţie, imobilul cu pricina ar face parte din proprietatea publică a statului. Prin acelaşi comunicat, DNA a transmis că se verifică şi imprejurările în care au fost emise Hotărărea de Guvern 377/2007 (prin care s-a constatat că imobilul nu avea destinaţie publică şi nu era afectat uzului sau interesului public), precum şi nota de fundamentare a Ministerului Comunicaţiilor şi avizul Ministerului Justiţiei.



×
Subiecte în articol: zsolt naghy tudor chiuariu dan toader