x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, incompatibilită. Contractele RA-APPS vor fi anulate

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, incompatibilită. Contractele RA-APPS vor fi anulate

16 Ian 2012   •   07:43
Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, incompatibilită. Contractele RA-APPS vor fi anulate

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese intr-un dosar al spatiilor RA-APPS, potrivit Mediafax.

Drept urmare, ANI a dispus declansarea procedurilor de anulare a contractelor incheiate de fostul demnitar care s-a aflat in functie in perioada 5 ianuarie 2009 - 25 noiembrie 2011.

Povestea spatiilor cu dedicatie de la RA-APPS a inceput la 21 mai 2010, cand sotul Danielei Andreescu a solicitat RA-APPS-ului un spatiu in centrul Capitalei pentru infiintarea unei asociatii. Zece zile mai tarziu, acesta a infiintat asociatia de pescuit sportiv. Pentru ca o astfel de organizatie are nevoie de aprobarea Secretariatului pentru a beneficia de un spatiu din fondul de protocol, afacerea s-a rezolvat in familie. In numai 24 de ore, Daniela Andreescu a semnat personal actele prin care atribuia sotului cladirea de pe strada Matei Basarab.

A doua zi, Andreescu a prelungit de la un an, la cinci ani perioada in care poate sediul poate functiona in acel spatiu. Daniela Andreescu a fost la fel de darnica si cu celelalte rude ale sale. Fratele si fiul vitreg au primit doua spatii tot in centrul capitalei, pe strada Ion Campineanu.

La 28 decembrie 2011, ANI i-a trimis o adresa Danielei Andreescu prin care fosta sefa de la Guern a fost informata ca s-a aflat in conflict de interese pe perioada exercitarii mandatului sau la Secretariatul General al Guvernului.

×