x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric, respins la examenul de barou. Vezi ce medie a obţinut la probele scrise

Fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric, respins la examenul de barou. Vezi ce medie a obţinut la probele scrise

06 Noi 2011   •   14:29
Fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric, respins la examenul de barou. Vezi ce medie a obţinut la probele scrise

Fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt Aurelian Soric a fost respins la examenul de primire in profesie ca avocat definitiv, acesta obtinand la probele scrise media 4.34.Aurelian Soric a sustinut cinci probe scrise in timpul acestui examen derulat in octombrie, potrivit informatiilor postate pe Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.
Fostul sef al IPJ Neamt a obtinut notele 4.13 la Drept civil, 2.33 la Drept procesual civil, 6.00 la Drept penal, 5.25 la Drept procesual penal si 4.00 la organizarea si exercitarea profesiei de avocat.Cu media 4.34, Soric a fost declarat respins la examen.
El a sustinut examenul la Centrul teritorial Iasi, la care au fost arondate barourile Iasi, Vaslui, Suceava, Botosani, Bacau, Neamt.
Aurelian Soric a detinut functia de sef al IPJ Neamt din 26 iunie 2006 pana in 23 noiembrie 2010.
Comisarul Aurelian Soric a fost judecat de Consiliul Superior de Disciplina, la solicitarea ministrului Internelor, pentru afirmatiile si comportamentul avute in urma asasinarii lui Gheorghita Mararu, in 14 noiembrie 2010, si pentru modul in care a condus IPJ Neamt.
De asemenea, atat comisarul Soric, cat si adjunctii sai si alti ofiteri cu functii de conducere de la IPJ Neamt au fost cercetati disciplinar pentru neregulile gasite in urma verificarilor Corpului de Control, printre care interesul scazut pentru anchetarea celor trei grupari infractionale din judet.
Seful Politiei Romane anunta ulterior ca, in urma concluziilor anchetei facute de Consiliul Superior de Disciplina, fostul sef al IPJ Neamt Aurelian Soric a fost destituit din Politie.
Potrivit rezultatelor anchetei Corpului de Control la Neamt, Aurelian Soric a acreditat, prin afirmatiile facute dupa asasinarea lui Gheorghita Mararu, ideea ca Politia agreeaza camataria, subminand astfel increderea populatiei in serviciul politienesc si a incercat sa diminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea sefilor de post din judetul Neamt.
Scandalul de la Neamt a izbucnit dupa ce, in 14 noiembrie 2010, Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene, a fost asasinat intr-o cafenea din Piatra Neamt de Cristian Chilat. Imediat dupa incident, presa a relevat legatura dintre victima, familia acesteia si Aurelian Vasea Soric, atunci sef al IPJ Neamt.
Asasinarea lui Gheorghita Mararu a generat ample dezvaluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea sefului Politiei Romane Petre Toba, a secretarului de stat Dan Fatuloiu si cu depunerea demisiei de catre seful IPJ Neamt Aurelian Soric.
Totodata, inspectorii ANI au cerut, in 1 iunie, confiscarea unei sume de peste 360.000 de lei pe care comisarul Aurelian Soric nu ar putea-o justifica, suma reprezentand diferenta dintre averea dobandita si veniturile realizate in perioada 1996 - 2010.
In 14 iulie, Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bacau a admis cererea Agentiei Nationale de Integritate. Ulterior, Curtea de Apel Bacau a respins o cerere de suspendare a raportului intocmit de inspectorii de integritate in legatura cu presupusa avere nejustificata (Mediafax).

×
Subiecte în articol: soric aurelian soric