x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Franţa a devenit al doilea duşman al românilor

Franţa a devenit al doilea duşman al românilor

07 Feb 2011   •   18:47



Un sondaj de opinie IRES a relevat că Rusia, Franţa şi Ungaria sunt principalii duşmani ai României, in opinia unui eşantion intervievat la puţin timp după ce Franţa a blocat oficial aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen.

 

Rusia este considerat principalul duşman al României de către 24 la sută dintre respondenţii la sondajul citat de Agerpres. Pe locul doi a urcat Franţa (18 la sută), care a devansat Ungaria (16 la sută) in topul inamicilor României.

 

Franta este indicată şi printre ţările cu care România nu are o relaţie foarte bună în acest moment, 41 la sută dintre români considerând că relaţia Bucureşti-Paris este proastă sau foarte proastă.

 

SUA ocupă prima poziţie în topul ţărilor considerate prietene (24 la sută), locurile următoare fiind ocupate de Spania (12 la sută) şi Italia (10 la sută).

 

Sondajul intitulat “Evaluarea percepţiei românilor privind politica externă” a fost realizat de IRES în perioada 2-3 februarie, pe un eşantion de 1.111 persoane, având o marjă de eroare de plus-minus 3 la sută.

×