x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fratele lui Radu Mazăre, pus sub învinuire de DNA

Fratele lui Radu Mazăre, pus sub învinuire de DNA

23 Feb 2010   •   00:00
Fratele lui Radu Mazăre, pus sub învinuire de DNA

Senatorul Alexandru Mazăre a fost pus oficial sub învinuire de DNA în dosarul lui Cătălin Voicu, potrivit unor surse judiciare. Mazăre este acuzat de trafic de influenţă pe lângă senatorul Cătălin Voicu.



Fratele primarului Constanţei ar fi intervenit pentru obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar penal privind mai mulţi funcţionari ai Primăriei Constanţa, scrie antena3.ro. Angajaţii au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea, însă la Curtea de Apel Constanţa aceştia au fost achitaţi, potrivit aceloraşi surse judiciare.

La ieşirea de la DNA Constanţa, Mazăre a declarat că procurorii anticorupţie i-au prezentat o frază dintr-o discuţie pe care a avut-o cu Cătălin Voicu „prin lunile octombrie-noiembrie”, despre strategii politice. În discuţia cu pricina fratele primarului oraşului Constanţa îi promitea lui Voicu sprijin pentru a deveni ministru al Internelor, dacă îl ajută pe Radu Mazăre într-un dosar aflat la instanţa supremă, în care acesta contestă o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

„Nu înţeleg cum a fost interceptată discuţia mea cu senatorul Voicu, având în vedere că a fost faţă în faţă, nu prin telefon”, a adăugat Alexandru Mazăre. Fratele primarului Radu Mazăre a intrat în vizorul DNA după un denunţ făcut de Nati Meir. Meir a menţionat numele lui Mazăre în dosarul în care s-a început deja urmărirea penală faţă de judecătorul Cristian Jipa, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi faţă de senatorul Cătălin Voicu.

×
Subiecte în articol: observator