x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fraţii Nuredin, ajutaţi de un comisar şef, un funcţionar şi jurnalişti constănţeni

Fraţii Nuredin, ajutaţi de un comisar şef, un funcţionar şi jurnalişti constănţeni

13 Oct 2010   •   00:00

Procurorii arată în referatul prin care cer arestarea fraţilor Beinur şi Erchin Nuredin că aceştia au apelat şi au fost ajutaţi în activităţile lor de intimidare de un referent din primărie, de un comisar şef şi de doi jurnalişti constănţeni.

Astfel, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă a şapte persoane, între care Beinur şi Erchin Nuredin şi comisarul şef al poliţiei din Neptun, Cristinel Niţoi, că "inculpaţii Beinur şi Erchin Nuredin au apelat la sprijinul referentului Emanoil Hanganu, din cadrul Primăriei Mangalia, apropiat al celor doi fraţi, pentru a o sancţiona pe partea vătămată M.M. cu privire la încălcarea prevederilor Legii 50/1991".

Procurorii notează că referentul Hanganu a răspuns solicitării celor doi inculpaţi, "cunoscând faptul că Beinur şi Erchin Nuredin exercită acţiuni de şantaj asupra părţii vătămate M.M.". "Acesta le-a acordat sprijinul, solicitându-i inculpatului Erchin Nuredin să se asigure că-i va trimite o persoană de încredere, drept martor asistent, în vederea semnării procesului - verbal contravenţional care fusese întocmit", se arată în documentul citat.

"În sensul celor arătate, în data de 20 aprilie, la instigarea funcţionarului public Emanoil Hanganu, Cătălina Mihăilă, din cadrul Corpului de control al Primăriei Mangalia i-a aplicat părţii vătămate M.M. o amendă contravenţională de 10.000 de lei. Procesul - verbal a fost semnat în 22 aprilie de martorul Valentin Popa, aşa cum reiese din interceptarea convorbirilor telefonice existente în cauză şi procesul - verbal de constatare contravenţională", mai notează procurorii în referatul cu propunerea de arestare a celor şapte.

Tot astfel, mai arată anchetatorii, în iulie, cei doi fraţi Nuredin au apelat la comisarul şef de poliţie Cristinel Niţoi, care cunoştea starea conflictuală dintre clanul Nuredin şi partea vătămată M.M., cu atât mai mult cu cât acesta instrumenta cauze care aveau ca obiect plângeri ale părţii vătămate M.M. îndreptate împotriva fraţilor Nuredin, cu acuzaţia de şantaj. În acest context, spun procurorii, comisarul şef Niţoi "a intermediat întâlnirea dintre Erchin Nuredin şi şefa Biroului de Poliţie Rutieră Mangalia, Gabriela Iacob".

În urma acestui sprijin, notează magistraţii de la Parchetul instanţei supreme, au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale conducătorilor autocarelor destinate transportului de turişti aparţinând firmelor administrate de partea vătămată M.M.

Procurorii mai arată că "în vederea exercitării de presiuni asupra părţii vătămate, Beinur Nuredin a apelat la sprijinul jurnaliştilor A.A. şi A.C care au publicat în ziarul Replica de Constanţa, în lunile iulie şi august, un număr de patru articole cu caracter negativ asupra părţii vătămate M.M".

"Actele materiale ale infracţiunii de şantaj exercitate în mod indirect, cu sprijinul şi prin intermediul fie al organelor de ordine care ar fi trebuit să prevină producerea unor astfel de fapte, fie al autorităţii publice locale, fie prin intermediul mass - media, sunt reflectate şi se regăsesc şi în interceptările convorbirilor telefonice aflate la dosarul cauzei", conchid procurorii.

Anchetatorii mai arată despre comisarul şef Niţoi, că acesta "a tergiversat, în mod nejustificat, soluţionarea cauzelor penale care aveau ca obiect plângerile părţii vătămate M.M., a permis inculpatului Erchin Nuredin sustragerea unor documente din dosarele sus - menţionate şi a încercat să muşamalizeze aflarea adevărului, acordându-le sprijin membrilor clanului Nuredin, direct sau indirect, contribuind totodată, prin acţiunile sale, la instituirea de presiuni asupra părţii vătămate M.M".

×
Subiecte în articol: observator