x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fugit de acasa de frica parintilor

Fugit de acasa de frica parintilor

de Paula Anastasia Tudor    |    Dorian Cobuz    |    19 Aug 2005   •   00:00
Fugit de acasa de frica parintilor

Un copil de 11 ani a fost declarat disparut, ieri, de catre familie, punand Politia pe jar. Cazul s-a rezolvat in mai putin de 10 ore, copilul fiind gasit la o ruda. Cazul Mihaelei Andreea Dodan se apropie insa de un deznodamant nefericit; se pare ca suspectul Tistu Jan si-ar fi recunoscut vina.

Un copil de 11 ani a fost declarat disparut, ieri, de catre familie, punand Politia pe jar. Cazul s-a rezolvat in mai putin de 10 ore, copilul fiind gasit la o ruda. Cazul Mihaelei Andreea Dodan se apropie insa de un deznodamant nefericit; se pare ca suspectul Tistu Jan si-ar fi recunoscut vina.

Ionut, un baiat de doar 11 ani din satul Pecineaga, judetul Constanta, a fost lasat singur acasa, miercuri dimineata, de parintii si sora lui, care s-au dus la munca. Baiatul ramanea in fiecare zi acasa, avea grija de pasari, spala rufe si uneori gatea. Mama copilului, Nela Tarziu, a povestit politistilor ca, miercuri, cand s-a intors de la herghelia din Mangalia, unde munceste, ar fi gasit pasarile flamande, dar nu si pe Ionut.

CAUTARI. Nela Tarziu a declarat la Politie ca, dupa ce a observat disparitia, si-a cautat baiatul pana la 12:00 noaptea prin tot satul.

Politia a inceput cautarile si verificarile pe malul marii, la rudele de la Vama Veche, in municipiul Mangalia, statiunea Neptun si pe plaja 23 August. In cele din urma, la postul de Politie din Pecineaga s-a prezentat patronul morii unde lucreaza tatal nelegitim al baiatului, spunand ca a fost sunat de o ruda a familiei din Targusor pentru a anunta ca Ionut este acolo.

FINAL NEASTEPTAT. Povestea a fost elucidata. Batut de parinti cu un scaun si o sarma, Ionut Tarziu a ajuns pe bicicleta sa Pegas pana la un unchi din localitatea constanteana Lumina, adica a pedalat mai mult de 80 de kilometri. El a ajuns la rude plin de vanatai, cu hainele rupte si acuzand dureri la maini si picioare, deopotriva din cauza corectiei aplicate de parinti, dar si a efortului depus. Pana la urma, copilul s-a refugiat la un frate de-al tatalui sau cu care acesta nu are nici un fel de relatii, Rujuc Iordache, din Targusor. Acesta le-a confirmat politistilor ca baiatul este la el si a spus ca nu intentioneaza sa lase copilul sa se intoarca la Pecineaga, asta fiind si dorinta celui mic. Politia va sesiza autoritatile pentru drepturile minorului cu privire la acest caz si a anuntat ca va imputa familiei cheltuielile aparute in urma acestui fals caz de disparitie.

SUSPECTUL NR. 1 A MARTURISIT CRIMA
Un zvon a facut ieri furori in Constanta: Tistu Jan, principalul suspect al politistilor in cazul disparitiei Mihaelei Andreea Dodan (5 ani si 10 luni), si-ar fi recunoscut fapta. Cert este ca mai multi anchetatori s-au deplasat ieri la Plopeni, dupa unele informatii insotiti de scafandri, pentru a verifica mlastinile de langa sat. Cautarile de ieri ale Politiei care au avut la baza marturisirile suspectului nu au avut insa nici un rezultat. Cadavrul micutei nu a fost gasit de catre cadrele Ministerului de Interne. Va reamintim ca Mihaela Andreea Dodan a disparut la 1 august, iar principalul suspect este un barbat cu antecedente penale si a fost pus sub acuzare deja pentru abuzuri sexuale asupra a doua dintre fetitele sale. Tistu Jan a declarat initial ca se afla la o distanta de 600 de kilometri in vizita la un frate.
×
Subiecte în articol: observator