x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fumatul ar putea fi interzis în spaţiile închise

Fumatul ar putea fi interzis în spaţiile închise

30 Mar 2011   •   14:04
Fumatul ar putea fi interzis în spaţiile închise

Fie că vorbim de restaurante, cluburi, birouri sau gări, nimeni nu va mai putea aprinde ţigara. Totul este prevăzut într-un proiect de lege, iniţiat de deputatul PSD, Manuela Mitrea.

89 de oameni mor zilnic din cauza fumatului. Deci patru oameni pe oră. Este motivul pentru care Manuela Mitrea vrea interzicerea fumatului în spaţiile închise.

Patru state din Uniunea Europeană au interzis cu desăvârşire fumatul în baruri şi restaurante. Este vorba despre Cipru, Irlanda, Marea Britanie, iar ultima pe listă este Spania, care a introdus legea de la începutul acestui an.

Legea anti-fumat adoptată în Spania este de altfel una dintre cele mai dure din Europa şi interzice fumatul şi în curţile şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii publice. Aproximativ 160 de spanioli mor zilnic din cauza bolilor provocate de fumat, iar patru dintre ei din cauza fumatului pasiv.

În cele mai multe state, însă, fumatul este permis în spaţii special amenajate în restaurante şi localuri. În cazul în care proprietarii nu respectă regulile, riscă amenzi usturătoare.

×