x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Fumatul interzis", de la 1 ianuarie. Unde nu vei mai fuma de la începutul anului viitor, dacă nu vrei să iei amendă

"Fumatul interzis", de la 1 ianuarie. Unde nu vei mai fuma de la începutul anului viitor, dacă nu vrei să iei amendă

14 Dec 2012   •   09:42
"Fumatul interzis", de la 1 ianuarie. Unde nu vei mai fuma de la începutul anului viitor, dacă nu vrei să iei amendă
Sursa foto: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

De la 1 ianuarie, in Romania nu se va mai fuma in taxiuri, masini de serviciu, parcurile pentru cei mici, sau universitati. Noua lege adauga pe lista orice spatiu inchis folosit in comun - mall-uri, cofetarii, expozitii, plus toate mijloacele de transport in comun, masinile de serviciu, taxiurile si ambulantele, relateaza stirileprotv.ro.

De asemenea, patronii de restaurante, care vor sa aseze scrumiere pe mese, vor fi nevoiti sa interzica accesul minorilor in incaperi. Amenzile care se acorda pentru cei care incalca aceasta lege se ridica pana la 5.000 de lei.

Noua lege interzice fumatul in toate locurile de joaca, inclusiv in cele deshise si in parcuri. Exceptie de la aceste interdictii fac unele spatii publice inchise destinate distractiei - cluburi, baruri, discoteci, chiar si cantine si restaurante. Dar atentie! Daca administratorul alege aceasta varianta, trebuie sa nu mai permita accesul persoanelor sub 18 ani.

Aceste reglementări au fost intocmite la cererea Uniunii Europene. Nimeni nu poate insa sa spuna in ce masura romanii o vor respecta.

4,84 milioane de romani fumau in mod curent in Romania anul trecut, potrivit datelor Studiului Global asupra Tutunului la Adulti (GATS). Statisticile arata ca prevalenta fumatului in Romania a scazut de la 35,3% in 2003 la 26,7% in 2011.

×