x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fundaţia lui Soros către Matteo Salvini: Nu mai spuneţi minciuni despre noi

Fundaţia lui Soros către Matteo Salvini: Nu mai spuneţi minciuni despre noi

05 Iul 2018   •   15:57
Fundaţia lui Soros către Matteo Salvini: Nu mai spuneţi minciuni despre noi

George Soros nu are un plan secret de a invada Europa cu migranţi, a insistat joi Fundaţia pentru o Societate Deschisă a finanţistului şi filantropului american, respingând astfel alegaţii lansate de ministrul de interne italian Matteo Salvini (Liga, extrema dreaptă), transmite dpa. 

Fundaţia pentru o Societate Deschisă l-a citat pe Salvini declarând pe postul de televiziune La7 că Soros "ar vrea ca Italia să devină o uriaşă tabără de refugiaţi pentru că îi plac sclavii". 

"Îi cerem ministrului Salvini să nu mai repete aceste afirmaţii şi altele false despre dl Soros şi activitatea Fundaţiei pentru o Societate Deschisă", se arată într-un comunicat al organizaţiei. 

Soros, în vârstă de 87 de ani, miliardar american de origine ungară, este acuzat de exponenţi ai dreptei europene că finanţează organizaţii care susţin migraţia. Fundaţia sa a precizat că a acordat sprijin financiar unor organizaţii italiene "implicate într-o serie de probleme sociale, inclusiv migraţia", insistând că "nu susţine financiar operaţiunile de căutare şi salvare desfăşurate în Marea Mediterană de diferite ONG-uri, deşi salută aceste eforturi". 

Soros şi Salvini au mai avut o dispută şi luna trecută, când Soros ar fi sugerat în timpul unei vizite în Italia că partidul lui Salvini, Liga, ar fi obţinut finanţare din partea preşedintelui rus Vladimir Putin. Salvini a respins aceste afirmaţii, dar l-a numit pe Putin "unul dintre cei mai buni oameni de stat" şi s-a declarat "ruşinat" de faptul că "un speculator fără scrupule cum este dl Soros" beneficiază de o platformă în Italia.AGERPRES

×
Subiecte în articol: george soros