x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu vrea ca imnul naţional să fie intonat în şcoli o dată pe săptămână

Funeriu vrea ca imnul naţional să fie intonat în şcoli o dată pe săptămână

08 Sep 2011   •   05:43
Funeriu vrea ca imnul naţional să fie intonat în şcoli o dată pe săptămână

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, vrea ca elevii sa intoneze in scoli imnul national "Desteapta-te romane!" macar o data pe saptamana.

"Cred ca este o idee binevenita deoarece am avea un alt simt al patriotismului. Dar nu vreau sa iau o decizie pripita. Sa vedem ce impact ar putea avea. Sa ne aducem aminte ca in comunism trebuia sa cantam imnul tot timpul si se demonetiza", este de parere ministrul.

Momentan este doar o propunere pe care Funeriu spune ca o va dezbate in cadrul ministerului.

'Am cerut Institutului de Stiinte ale Educatiei, chiar inainte de a veni la dumneavoastra la emisiune, am facut o adresa prin care am cerut sa-mi prezinte o situatie comparativa, care este situatia in diferite tari ale Uniunii Europene si daca o astfel de masura nu ar fi binevenita o data pe saptamana, la inceputul saptamanii sa fie intonat imnul in fiecare clasa. Eu inclin sa cred ca n-ar fi o idee rea', a declarat ministrul Funeriu, in cadrul emisiuni de la B1 TV.

Ideea intonarii imnului national in scoli i-a venit ministrului in momentul in care presedintele Basescu a acordat distinctii unor elevi. 'Am fost, trebuie sa recunosc, destul de neplacut surprins de lipsa de solemnitate cu care este tratat acest moment de catre elevii prezenti in sala', a mai spus ministrul.

×