x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Furnizori ilegali de servicii TV şi Internet, depistaţi de Poliţie

Furnizori ilegali de servicii TV şi Internet, depistaţi de Poliţie

13 Aug 2011   •   12:04

Doua statii de retea ce retransmiteau programe tv, 24 receptoare tv, din care 22 functionale pe baza de cartele, au fost descoperite de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, in urma unor perchezitii domiciliare pe raza localitatilor Bistrita si Rodna, potrivit comunicatului IGPR.

La data de 11 august a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bistrita Nasaud, sprijiniti de politisti din cadrul Serviciului Criminalistic, au efectuat trei perchezitii domiciliare in localitatile Rodna si Bistrita, la un punct de lucru si la sediile sociale a doua societati comerciale, administrate de R. G. si R. A., ambii din localitatea Rodna si de M. R. P. din municipiul Bistrita.

Cu privire la aceste persoane erau indicii cu privire la preluarea, de catre cei trei, in mod ilegal, de la un furnizor de servicii de cablu si internet, a transmisiunilor sportive apartinand unor posturi tv de sport, care ulterior erau retransmise contracost unor abonati de pe raza localitatilor Rodna, Bistrita, Blajenii de Jos si Blajenii de Sus.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate s-au identificat doua statii de retea ce retransmiteau programele tv si 24 receptoare tv, din care 22 functionale pe baza de cartele. De asemenea, au fost identificat 1.000 de abonati, conectati la programul TV respectiv, programele fiind retransmise continuu din luna august 2010 pana in prezent. Totodata au fost cautate, dar nu au fost identificate avize de retransmisie aprobate de Consiliul National al Audiovizualului pentru anumite programe tv retransmise, iar pentru o parte din programele emise, avizele de retransmisie erau expirate, sau nu au fost eliberate. Prejudiciul estimativ cauzat partii vatamate prin retransmisia ilegala este de aproximativ 12.000 de euro.

Cercetarile sunt continuate fata de cele trei persoane sub aspectul savarsirii infractiunilor de ,,retransmitere prin cablu a operelor sau produselor purtatoare de drepturi conexe fara autorizarea titularilor recunoscute de lege', fapta prevazuta si pedepsita de art. 140 alin. 1, lit. e din Legea. 8/1996 si ,,racordarea fara drept la servicii de programe cu acces conditionat in scop comercial', fapta prevazuta si pedepsita de art. 141 indice 1 alin. 2 si 5 din Legea nr. 8/1996.

×