x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Furt de arme la Oradea

Furt de arme la Oradea

09 Ian 2010   •   00:00

Trei puşti de vânătoare cu lunetă şi muniţia aferentă au fost furate, aseară, din apartamentul unui notar orădean. Poliţiştii au dispus filtre în tot judeţul şi au dat armele în urmărire atât în ţară, cât şi în judeţele limitrofe din Ungaria.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, hoţii au acţionat, vineri seară, între orele 21.00 şi 23.00, când notarul era plecat de acasă şi au intrat în apartamentul acestuia, aflat la etajul opt al unui bloc, pe geamul de la baie, coborând pe o frânghie de pe acoperişul clădirii.

Conform aceloraşi surse, dulapul în care se aflau armele nu a fost forţat, fiind deschis cu cheile pe care hoţii, neidentificaţi încă, le-au găsit în apartament.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat pentru Mediafax că poliţiştii au început deja cercetările şi acţionează cu efective sporite, pentru identificarea autorilor şi recuperarea cât mai rapidă a armelor.

"Ancheta se efectuează de către o echipă de cercetare complexă. Există deja un cerc de suspecţi însă deocamdată nu au fost identificaţi autorii. Armele au fost date în urmărire, inclusiv în judeţele limitrofe din Ungaria. Au fost dispuse filtre în tot judeţul şi se acţionează cu efective sporite, pentru identificarea autorilor şi recuperarea cât mai rapidă a armelor", a spus Alina Dinu.

Alina Dinu a adăugat că din apartament au mai dispărut 7.000 de lei, 200 de euro şi forinţi în valoare de circa 300 de lei, respectiv un teleobiectiv pentru un aparat foto.

Dinu a afirmat că notarul avea autorizaţie pentru armele deţinute.

Potrivit sursei citate, notarul nu a păstrat asupra sa cheile de la dulapul în care erau armele, aşa cum prevede legea pentru deţinătorii de arme. (V.A.)


×
Subiecte în articol: observator