x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Furtuna a făcut ravagii în Capitală. În Giurgiu, zeci de localităţi au rămas fără energie electrică

Furtuna a făcut ravagii în Capitală. În Giurgiu, zeci de localităţi au rămas fără energie electrică

07 Ian 2012   •   06:54
Furtuna a făcut ravagii în Capitală. În Giurgiu, zeci de localităţi au rămas fără energie electrică

Echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti au avut, noaptea trecuta, 97 de interventii. Potrivit unui comunicat al ISUMB, vantul puternic a smuls sapte panouri publicitare si cinci acoperisuri. Cea mai afectata zona a Capitalei a fost sectorul 2, unde mai multi copaci au fost doborati de vant.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru degajarea "unui numar de 58 copaci cazuti pe autoturisme, carosabil, retele electrice si cladiri, 11 cabluri electrice au fost rupte si un stalp de tensiune a cazut. Au fost avariate 16 autoturisme iar la doua cladiri a fost necesara interventia pompierilor pentru degajarea unor elemente de constructie ce se puteau desprinde in orice moment. Vantul puternic a smuls sapte panouri publicitare si cinci acoperisuri. Cea mai afectata zona a Municipiului Bucuresti a fost sectorul 2, in care un numar de 15 copaci au fost doborati de vant", se arata in comunicat.

Potrivit unei avertizari nowcasting, in judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, inclusiv Municipiul Bucuresti se vor se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale ce vor depasi local 50 km/h. Avertizarea este valabila intre orele 9:30 si 12:30.

Meteorologii au emis, in cursul zilei de vineri, o informare meteo de ninsori viscolite in zona montana, in sud-estul Transilvaniei si local in Moldova, valabila de vineri de la ora 18:00 si pana sambata, la ora 18:00. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, in special in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, unde rafalele vor depasi 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

De asemenea, ninsori viscolite vor si in Moldova, in special sambata, conform Administratiei Nationale de Meteorologie. In regiunile sudice si sud-estice, vor fi mai ales ploi, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25-30 de l/mp.

In Giurgiu, zeci de localitati au ramas fara energie electrica

Aproape 100 de localitati din judetul Giurgiu au ramas fara energie electrica, in urma vijeliilor din ultimele 24 de ore. Conform purtatorului de cuvant al ISU Giurgiu, Alina Georgescu, 98 de localitati din judetul Giurgiu au ramas fara energie electrica, fiind afectate 522 de posturi de transformare si 28 de linii electrice.

"La Floresti, Stoenesti si Milcovatu au fost copaci cazuti pe liniile electrice, iar aici intervine Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta, in timp ce in alte cinci localitati, Toporu, Herasti, Letca Noua, Calugareni si Oinacu au cazut copaci pe carosabil, intervenind tot membrii serviciilor de voluntari pentru situatii de urgenta. In municipiul Giurgiu au fost doua gospodarii inundate, pe strada Prunaru si magazin Zona Poligon, aici intervenind echipaje ale detasamentului de pompieri Giurgiu", a declarat Georgescu, potrivit Mediafax.

Ea a precizat ca in prezent in judet nu exista drumuri blocate, insa in localitatea Milcovatu, pe DN61, se circula pe un singur sens din cauza copacilor cazuti pe sosea. (V.M.)

×