x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Popa, fost senator PD-L, directorul Ambulanţei Argeş: Nicolescu nu a suferit stop cardiac, a fost o stare de leşin

Gabriel Popa, fost senator PD-L, directorul Ambulanţei Argeş: Nicolescu nu a suferit stop cardiac, a fost o stare de leşin

28 Ian 2011   •   14:28

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Gabriel Popa, a declarat că preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut rău la scurt timp de la arestarea sa, nu a suferit un stop cardiac, ci a avut o "stare de lipotimie".

"A existat un prim apel făcut prin sistemul 112, la ora 19:05 (n.r. - joi ), pentru o persoană necunoscută, care avea o stare de lipotimie şi care se afla în incinta Tribunalului Argeş. În 4 minute, echipajul ambulanţei a ajuns acolo. S-a constatat că este vorba despre Constantin Nicolescu, care acuza un disconfort toracic şi acuza o stare generală uşor modificată. În urma consultului medical, a fost preluat şi transportat la Spitalul Judeţean. Nu a necesitat manevre terapeutice speciale pe timpul transportului. Pacientul a fost predat medicilor de la UPU. Au fost făcute investigaţiile cerute de medicii de la UPU. Ulterior, aceştia ne-au solicitat să îl transportăm la Spitalul Floreasca. În jurul orei 22:00 a fost predat Spitalului Floreasca. Aş vrea să menţionez că, în toată acesta perioadă, nu s-a pus problema unui stop cardiac, nefiind necesare manevre speciale în astfel de situaţii", a declarat dr. Gabriel Popa,.

Popa a mai precizat că echipajul care a ajuns la Tribunal a constatat că preşedintele CJ, Constantin Nicolescu, era într-o stare de lipotimie.
"Electrocardiograma nu a arătat elemente care să dovedească o afecţiune cardiacă acută pe timpul transportului către spital. Ulterior, medicii de la spital au solicitat transport spre Bucureşti. Pe drum, starea pacientului a fost bună, nefiind nevoie de manevre medicale speciale. Domnul Nicolescu s-a aflat în permaneţă într-o stare clinică generală stabilă. Nu au fost elemente medicale care pe mine ca medic să mă facă să cred că viaţă dânsului a fost acut în pericol", a spus Popa.

Medicul Gabriel Popa, fost senator PD-L de Argeş, l-a dat în judecată pe Constantin Nicolescu pentru anularea unui act administrativ. el considerând că a fost demis abuziv din funcţia de director medical pe care o ocupa la Spitalul Judeţean Argeş în momentul în care administraţia judeţeană a preluat conducerea unităţilor spitaliceşti.

×