x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: Bugetul Primăriei Capitalei a fost masacrat

Gabriela Firea: Bugetul Primăriei Capitalei a fost masacrat

25 Feb 2019   •   14:21
Gabriela Firea: Bugetul Primăriei Capitalei a fost masacrat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că bugetul Bucureştiului pentru anul 2019 a fost "masacrat, nu doar tăiat" şi a spus că se minte foarte mult şi se dezinformează în legătură cu acest subiect.

"Bugetul Primăriei Capitalei a fost masacrat, nu doar tăiat. Niciodată nu a fost o reducere atât de mare, cu peste 150 de milioane de euro. Îmi pare foarte rău că există multă ipocrizie, multă minciună şi dezinformare, pentru că s-a comunicat public faptul că se taie bani de la Primăria Capitalei şi se redirecţionează la sectoare, dar am subliniat acest lucru şi public, primăriile de sector nu au atribuţii legale pentru a achita toate costurile necesare, spre exemplu celor 19 spitale din Capitală, serviciul de termoficare, practic apa caldă şi căldura, subvenţia la transportul public în comun, practic toate serviciile publice din Bucureşti pentru cetăţenii din toate cele şase sectoare sunt achitate de Primăria Capitalei", a afirmat Firea, după ce a participat la o conferinţă pe teme medicale.

Ea a spus că este nedrept faptul că unii colegi spun lucruri "total neadevărate, necinstite" privind organizarea unor evenimente de către primărie, precum concertele.

"Este nedrept şi nedemn că mai ales unii colegi de-ai mei spun lucruri total neadevărate, necinstite şi cred că o să îi coste acest lucru: 'Dacă Primăria Capitalei îşi permitea să organizeze concerte, înseamnă că are de unde tăia'. Acele concerte nu costau suma echivalentă tăiată de Guvern. Sub nicio formă, se minte foarte mult, se dezinformează", a arătat primarul.

Gabriela Firea consideră că, prin tăierea bugetului cu 150 de milioane de euro, a fost "pedepsită", iar această pedeapsă a "ajuns" la bucureşteni.

"Eu am fost pedepsită, pedeapsa ajungând la cetăţeni", a mai arătat Firea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea