x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: O manipulare îngrozitoare se distribuie în spațiul public!

Firea: O manipulare îngrozitoare se distribuie în spațiul public!

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2023   •   23:50
Firea: O manipulare îngrozitoare se distribuie în spațiul public!

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susține că prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român nu ia copiii din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească.

Ministrul Firea vorbește despre manipulare și susține că legea care va fi supusă aprobării parlamentarilor va ajută familiile să-și păstreze copiii.
„Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român nu ia copiii din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească! O manipulare îngrozitoare se distribuie în spațiul public! Nu înființăm instituții care să ia copiii cu forța din familiile lor, așa cum se întâmplă în alte state! Legea care intră la vot mâine în Camera Deputaților, PLx 145/2023, vine în ajutorul copiilor în risc de separare de familie. Spun asta cât se poate de clar și oricine citește cu atenție proiectul va înțelege. Copiii nu vor fi separați de familie dacă părinții sunt la muncă în străinătate! Copiii nu vor fi separați de familiei dacă părinții nu îi vaccinează! Copiii nu vor fi separați de familie dacă părinții nu au școală sau trăiesc în sărăcie!”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit lui Firea, noua lege va realiza mecanismele care vor preveni separarea copiilor de familiile lor.

„Prin această lege au fost create mecanismele pentru a preveni separarea copiilor de familie, acolo unde există acest risc. Schimbăm modalitatea de finanțare a serviciilor sociale dedicate prevenirii separării. În plus, înființăm Observatorul Național al Copilului tocmai pentru a avea o evidență clară a tuturor copiilor din familii vulnerabile, pentru a-i putea sprijini în mod direct”, a precizat Firea.

Legea va fi supusă aprobării în Camera Deputaților.

(sursa: Mediafax)

×