x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gala Excelentei in Educatie. Olimpicii ieseni au fost premiati: “Inspectoratul Scolar Judetean Iasi isi reconfirma optiunea pentru educatia de calitate”

Gala Excelentei in Educatie. Olimpicii ieseni au fost premiati: “Inspectoratul Scolar Judetean Iasi isi reconfirma optiunea pentru educatia de calitate”

de Cristinel C. Popa    |    26 Noi 2015   •   16:18
Gala Excelentei in Educatie. Olimpicii ieseni au fost premiati: “Inspectoratul Scolar Judetean Iasi isi reconfirma optiunea pentru educatia de calitate”
Sursa foto: FOTO: Cristinel C. Popa

Excelenta Gala a Excelentei desfasurata zilele acestea la Iasi! Olimpicii ieseni au fost premiati de ISJ, Primaria Iasi fiind unul dintre partenerii Inspectoratul Scolar Judetean, organizatorul evenimentului.

“Este o recunoastere a unor rezultate de anvergura”, a spus prof. dr. Camelia Gavrila, seful ISJ Iasi, initiatorul manifestarii. Asadar, scoala ieseana a fost in sarbatoare la sfarsit de noiembrie. Peste 600 de elevi si profesori ieseni au fost premiati de inspectoratul scolar in cadrul Galei Excelentei in Educatie, editia a IV-a, desfasurata la Biblioteca Centrala Universitara si la Liceul Costache Negruzzi din capitala Moldovei.

Cei apreciati au primit pe langa diploma: plachete, carti, albume de arta, enciclopedii, CD-uri cu muzica clasica, premii in obiecte electronice si in bani, impresionantul eveniment fiind completat de momente artistice de exceptie. Au fost premiate, de asemenea, si proiectele educationale iesene de succes, cunoscute si apreciate la nivel national (competitii de anvergura, proiecte stiintifice si culturale interdisciplinare, proiecte de educatie multiculturala, reviste scolare).

Ca si in anii anteriori, s-a acordat titlul de elevul anului unui tanar ce a obtinut rezultate exceptionale la olimpiadele internationale. Este vorba despre Tudor Cristian Cozma, din clasa a 10-a, la Colegiul National Emil Racovita, care s-a situat in doua randuri pe podiumul olimpiadei internationale de Stiinte.


FOTO: Cristinel C. Popa

“Ma aflu aici pentru a impartasi bucuria recunoasterii. Nu sunt special, nu sunt aparte deloc. Un adolescent asemenea voua, carora le place scoala, sportul si sa ne jucam pe calculator, evident. Cred ca am aflat de mic, din clasele primare, ca n-o sa fiu jucator de fotbal sau baschet. Nu fiindca nu-mi plac aceste sporturi, ii admir foarte mult pe profesionistii din domeniu. Dar eu am inteles ca sunt genul de copil caruia ii place sa puna intrebari”, a spus Tudor Cristian Cozma, elevul anului.  

Gala Excelentei in Educatie, un eveniment de traditie, initiat de prof. dr. Camelia Gavrila

„Gala Excelentei in Educatie 2015 continua traditia nobila a omagierii elevilor si profesorilor care au confirmat valoric prin reusite la olimpiade si concursuri, ilustrand astfel comunicarea culturala profunda intre maestri ai educatiei si discipoli pasionati de stiinte, arte, sport sau tehnica. Alaturi de cele doua zile de festivitati, in completarea activitatilor de pregatire derulate prin Centrul de Excelenta, consemnam si aparitia unui nou numar al Revistei Excelsior, reconstituire a unei istorii recente a succeselor scolii iesene, elogiere a profesorilor care au modelat elevi de exceptie, pasionati, studiosi si talentati. Inspectoratul Scolar Judetean Iasi isi reconfirma optiunea pentru educatia de calitate, pentru standarde inalte si posibilitatea de a oferi elevilor oportunitati de formare si devenire profesionala, armonizand preocuparile si parteneriatele spatiului comunitar iesean, fiind interfata necesara care reuneste lumea scolii, mediul academic, zona administrativa, lumea economica, sub zodia educatiei si performantei de inalt nivel. In felul acesta, demersul nostru initiat in anul 2012 continua in acelasi format un proiect care devine ceremonial autentic, integrat in spatiul elevat si vibratia culturala a orasului Iasi”, a subliniat prof. dr. Camelia Gavrilă, initiatoarea evenimentului. 


FOTO: Cristinel C. Popa

Gala Excelentei este cel mai important eveniment educational al anului organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, la editia din acest an adunandu-se alaturi elevi, profesori, cat si reprezentanti ai autoritatilor locale: Mihai Chirica, primarul orasului Iasi, Victorel Lupu, presedintele Consiliului Judetean Iasi, cat si reprezentanti ai mediului academic iesean, precum si sponsori care au sustinut si sustin in continuare performanta si succesul in educatie.

×
Subiecte în articol: gala excelentei in educatie