x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galaţi / Bărbatul împuşcat de poliţist a murit

Galaţi / Bărbatul împuşcat de poliţist a murit

03 Aug 2009   •   00:00

Tânărul de 28 de ani din comuna gălăţeană Oancea, împuşcat de mai multe ori de adjunctul şefului de post din localitate pentru că nu a dat casetofonul maşinii mai încet, a murit luni, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde fusese adus fiind în stare gravă.



Victima, care suferise mai multe plăgi împuşcate în cap, torace şi membre, a fost internată iniţial în comă la Spitalul de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, de unde a fost transportată cu un elicopter Ministerului Administraţiei şi Internelor la Bucureşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Cristina Tatulici, citat de Agerpres, adjunctul şefului de post din Oancea, agent principal Toader Teodoru, de 32 ani, cel care l-a împuşcat pe Ciprian Muşat a fost reţinut duminică seara pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile, sub acuzaţia de omor.

Adjunctul şefului de post din comuna Oancea, Toader Teodoru, a tras, duminică, asupra tânărului Ciprian Muşat, provocându-i mai multe plăgi. Se pare că tânărul oprise maşina în centrul comunei şi dăduse casetofonul la maxim.
Poliţistul l-a atenţionat pe tânăr că nu deţine permis de conducere şi l-a somat să dea muzica mai încet, pentru că tulbură liniştea şi ordinea publică, după care între cei doi a izbucnit o altercaţie.
La scurt timp, poliţistul a făcut uz de arma din dotare.

Primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, spune că localnicii sunt în stare de şoc. Din spusele martorilor, poliţistul ar fi alergat după victimă prin localitate, după care a tras între şase şi nouă focuri de armă în bărbat. Primarul spune că oamenii din sat l-au văzut pe agentul de poliţie în momentul conflictului şi că acesta nu era îmbrăcat în haine de lucru, ci era în civil. Victima, Ciprian Muşat, venise de câteva luni de la muncă din străinătate şi intenţiona chiar să îşi cumpere o casă în localitate.

×
Subiecte în articol: observator