x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galaţi / Şi-a lăsat mama să moară de foame

Galaţi / Şi-a lăsat mama să moară de foame

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Noi 2008   •   00:00

O bătrână din satul tulcean Luncaviţa a fost lăsată să moară de foame de fiul ei. Acesta dorea ca astfel să intre mai repede în posesia casei acesteia, informează Mediafax.



Bătrâna, în vârstă de 82 de ani, locuia de câţiva ani singură şi primea ajutor din partea statului, iar primăria comunei Luncaviţa i-a acordat şi sprijin pentru încălzirea pe perioada rece. Ea a fost încântată când a aflat că fiul ei, care locuia în Galaţi, s-a decis să vină la Luncaviţa şi să stea cu ea, însă acesta, imediat după ce a ajuns în casa părinţilor, a început să o exploateze pe bătrână. “Băiatul ei alcoolic nu mai dorea să mai muncească la Galaţi. Odată ajuns la mama lui, el o închidea pe bătrână, vindea pe băutură lemnele pe care le primea mama lui de la primărie şi nu îi mai dădea să mănânce ca să moară mai repede şi să îi ia casa”, a declarat şefa Direcţiei pentru Muncă, Solidaritate Socială şi Familie, Aurica Mihalcea.

O vecină a bătrânei a anunţat primăria Luncaviţa cu privire la acest caz, edilul şef al comunei decizând ca lemnele pe care le acorda pensionarei să fie depozitate la instituţia statului şi date pe tranşe, astfel încât băiatul victimei să nu le mai poată vinde. În plus, vecina bătrânei care a anunţat autorităţile s-a angajat să îi asigure hrana acesteia şi să aibă grijă de ea. “Primăria s-a angajat să o supravegheze pe bătrână, iar vecina acestei victime o sprijină pe aceasta voluntar, astfel încât să nu mai fie ameninţată de fiul ei”, a declarat Aurica Mihalcea.

×
Subiecte în articol: romania