x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Garda de Mediu a demarat o investigație asupra pagubelor produse după incendiul din Delta Văcărești

Garda de Mediu a demarat o investigație asupra pagubelor produse după incendiul din Delta Văcărești

05 Apr 2022   •   21:30
Garda de Mediu a demarat o investigație asupra pagubelor produse după incendiul din Delta Văcărești

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au demarat o investigație asupra pagubelor produse mediului după incendiul din Delta Văcărești. Ministerul Mediului precizează că focul s-a manifestat pe o suprafață de peste 15.000 mp, fiind amplificat de vântul care bate cu 20 km/h.

„Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit în această după amiază în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajare masivă de fum. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Municipiului București au ajuns la fața locului, unde reprezentanții ISU acționau, deja, pentru stingerea incendiului. În prezent, incendiul a fost lichidat și nu s-au înregistrat victime. Comisarii GNM investighează și verifică pagubele aduse asupra mediului”, transmite Ministerul Mediului.

Potrivit sursei citate, focul s-a manifestat pe o suprafață de peste 15.000 mp, fiind amplificat de vântul care bate cu 20 km/h.

„GNM a demarat un control la administratorul ariei protejate, pentru a verifica modul în care acesta și-a îndeplinit obligațiile legale și contractuale care țin de paza, protecția și monitorizarea parcului natural. De asemenea, comisarii GNM au anunțat deja Poliția Română. Dacă se va dovedi că focul a fost pus în mod intenționat, fapta reprezintă infracțiune conform legii”, se menționează în comunicat.

(sursa: Mediafax)

×