x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șeful Statului Major al Apărării din Armata Română: Ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar

Șeful Statului Major al Apărării din Armata Română: Ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   13:45
Șeful Statului Major al Apărării din Armata Română: Ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar
Sursa foto: Hepta

Într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, Generalul Gheorghiţă Vlad, șeful Statului Major al Apărării din Armata Română, a subliniat necesitatea ca populația României să se pregătească pentru posibile amenințări la adresa securității naționale.

Șeful Statului Major al Apărării a adus în discuție absența unei legislații adecvate în România pentru a pregăti populația în fața extinderii conflictului din Ucraina, subliniind că oamenii trebuie să fie conștienți de această realitate și să ia măsuri corespunzătoare.

„Populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare", a declarat generalul Gheorghiţă Vlad.

De asemenea, șeful Statului Major al Apărării a anunțat intenția Armatei Române de a implementa un serviciu militar în termen, voluntar, adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate sau credințe religioase.

„Printre altele, ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului", a explicat generalul Vlad la Europa Libera.

×