x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană s-a întâlnit cu președintele Muntenegrului: Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate împotriva trupelor KFOR din Kosovo

Geoană s-a întâlnit cu președintele Muntenegrului: Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate împotriva trupelor KFOR din Kosovo

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   23:10
Geoană s-a întâlnit cu președintele Muntenegrului: Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate împotriva trupelor KFOR din Kosovo
Sursa foto: Facebook Mircea Geoana

Muntenegru are un rol esențial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea și pacea, iar acest lucru este și mai important în perioadele cu tensiuni în regiune, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, după întâlnirea cu Jakov Milatović, președintele Muntenegrului.

Mircea Geoană spune că s-a bucurat de reîntâlnirea cu Jakov Milatović, președintele Muntenegrului și, totodată, cel mai tânăr președinte ales democratic din lume.

„De la aderarea la NATO, acum șase ani, Muntenegru a fost un aliat de încredere, participând la întărirea posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic. Muntenegru are un rol esențial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea și pacea, iar acest lucru este și mai important în perioadele cu tensiuni în regiune. Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate de ieri (luni - n.r.), împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo. Astfel de atacuri sunt total inacceptabile. Aceste acte violente trebuie să înceteze imediat, iar toate părțile trebuie să se angajeze în dialog”, spune Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a mai spus că KFOR va continua să acționeze imparțial și să își respecte mandatul Consiliului de Securitate al ONU, de a menține un mediu sigur și stabil.

În plus, Geoană a mai spus că NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani și va continua, prin toate țările membre și partenere, să fie un pol de stabilitate în zonele cele mai sensibile din lume.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mircea geoana kfor kosovo